Sami Jauhojärvi löytää aktiiviset lapsensa nopeasti Xploran avulla

Xplora on turvallinen ja helppokäyttöinen lasten kellopuhelin. Ei pääsyä sosiaaliseen mediaan, ei sovelluksia tai pääsyä sopimattomaan sisältöön. Sami Jauhojärvi pitää yhtenä kellon parhaimmista ominaisuuksista mahdollisuutta vilkkaiden lastensa paikallistamiseen.

Sami Jauhojärven vilkkaat lapset liikkuvat paljon. Milloin he juoksentelevat kotiseudun pelloilla, milloin metsissä. Lapsista esikoululainen ei vielä täysin tunne kellonaikoja ja saattavat ne unohtua välillä myös lapsista vanhemmaltakin, mikäli leikit ovat kovasti kesken. Xplora XGO3 -kellopuhelimen avulla Jauhojärven perheen vanhemmat kuitenkin tavoittavat lapset nopeasti ja helposti.

”Puhelin jätetään meillä koulupäivän ajaksi kotiin, mutta Xplora kulkee lapsilla ranteessa mukana. Sen avulla voi etänä seurata, että lapset ovat ehtineet ajoissa kouluun ja sillä tavoittaa heidät myös vapaa-ajalla esimerkiksi syömään.”

 

Xplora vähentää ruutuaikaa ja lisää liikettä

Lapsista vanhemmalla on jo oma puhelin, mutta Xploran avulla puhelimen voi jättää välillä kotiin, mikä vähentää ruutuaikaa. ”Eskarilainen on halunnut myös omaa puhelinta, mutta Xploran avulla puhelimen tarve väheni ja hän on ollut erittäin ylpeä kellostaan. Nyt hän soittelee sillä niin meille kuin isovanhemmillekin.” Jauhojärvi kertoo.

Kellopuhelimen etuja on myös se, että vanhempi voi itse määrittää ne yhteystiedot, jotka kellon kantajaan voivat olla yhteydessä, joten sen käyttäminen on lapselle turvallista. Soittoja tuntemattomasta numerosta ei kelloon voi tulla. ”Näemme myös omasta sovelluksesta sen, kuka lapselle on soittanut. Minulle tulee esimerkiksi ilmoitus, mikäli vaimo on ehtinyt tavoitella lapsia ruokapöytään ja tiedän, että minun ei tarvitse enää tehdä samoin.”

Kellopuhelin kannustaa liikkumaan entistä enemmän, sillä se toimii myös askelmittarina. Kerätyt askeleet voi vaihtaa Goplay-alustalla Xplora-kolikoiksi, joilla voi pelata pelejä tai ostaa tuotteita huutokaupasta, ja niitä voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

 

Xploran käyttäminen on helppoa niin lapsille kuin vanhemmillekin

Jauhojärvi arvostaa myös kellon käyttöönoton helppoutta ja sitä, että hyvin yksinkertaisilla asioilla kellosta on saatu toimiva. ”Soitettaessa ääni kuuluu hyvin molempiin suuntiin. Esikoisen kanssa piti tosin käydä keskustelua siitä, että samaan aikaan ei voi juosta ja puhua kelloon, sillä silloin puheesta ei saa koko aikaa selvää ja ääni häviää, mikäli kelloa ei pidä suun edessä”.

Kellon akunkesto on hyvä, sillä kello ei sisällä mitään sellaista ylimääräistä, mikä kuluttaisi kovasti akkua. ”Lisäksi pystyn itse määrittämään ne ajat, jolloin kelloa voi käyttää myös puhelimena, jotta se ei esimerkiksi häiritse koulupäivän aikana. Sekin lisää omalta osaltaan akun kestävyyttä. Rajoitukset voin myös helposti purkaa yhdellä napin painalluksella.”

Jauhojärven eskari-ikäiselle kellon kanssa on hyvin päässyt opettelemaan varsinaisen puhelimen käyttöä. Perheessä on mm. opeteltu se, että soitettaessa esitellään itsensä ja samoin puhelimeen vastattaessa.

”Koulun ja luokkakavereiden vanhempien kanssa olemme käyneet yhteistyössä keskustelua digikasvatuksesta ja siitä, minkälainen toiminta puhelimessa on sopivaa. Kaikki vanhemmat eivät mm. halua, että heidän kotiaan kuvataan ja videota jaetaan luokkakavereille. Xplorassa on kyllä kamera, jos lapset haluavat ottaa kuvia mielenkiintoisista kohteista, mutta kuvia he eivät sillä pysty jakamaan eteenpäin.”    

Jauhojärven perheessä ainoa kriittinen kommentti asia kellosta ja sen käytöstä on ollut kellon väri. ”Ajattelimme, että kellojen olisi hyvä olla eriväriset, jotta lapset tunnistavat omansa ja valitsimme väreiksi vihreän ja oranssin. Valitettavasti kumpikin lapsista mieltyi oranssiin ja se olikin ainoa asia, josta tuli sanomista.”

 

Osta ja lue lisää XGO3-kellopuhelimesta.