Onko kellopuhelimen käyttäminen sallittu koulussa?

Oletko huomannut, miten reippaiksi lapset muuttuvat, kun koulutie alkaa? Lapset ovat nykyään yhä omatoimisempia ja monella vanhemmalla on entistä vähemmän aikaa olla mukana lapsen kaikissa toiminnoissa. Tieto siitä, että voit tavoittaa lapsesi helposti, on usein lohdutus sekä äidille, isälle, että lapselle. Siksi lukuisat vanhemmat haluavat käyttää Xplora- kellopuhelinta vapaa-ajalla sekä koulussa. Monet vanhemmat saattavat kuitenkin pohtia, onko kellopuhelimen käyttäminen sallittu koulussa.

Koulutila – suunniteltu luokkahuoneeseen

Monet vanhemmat kertovat Xploran pääasiallisena hyötynä kellon ainutlaatuisen suunnittelun. Xplora-kellopuhelimet ovat suunniteltu kommunikaation välineeksi ja tuomaan turvallisuuden tunnetta  koulumatkalla ja vapaa-ajalla. kellopuhelimissa on koulutila toiminto, joka muuttaa Xploran kolulupäivän ajaksi tavalliseksi kelloksi! Lapsella ei siis ole pääsyä internetiin, sosiaaliseen mediaan tai peleihin (kuten ei mutenkaan Xplora puhelimella ja lisäksi kellolla ei ole mahdollista lähettää kuvia tai viestejä kavereille. Näin lapsellasi on kädet vapaana luomaan, leikkimään ja liikkumaan oppitunnilla, välitunneilla tai miksei vapaa-ajalla.

Xplora kellopuhelin koulu Kaverit

Mikä koulutila?

Koulutila on toiminto, joka estää lapsia käyttämästä Xploran ominaisuuksia määritellyn aikavälin puitteissa. Kellopuhelin toimii siis tuiki tavallisena kellona. Sinä vanhempana voit kuitenkin tarvittaessa soittaa lapselle ja seurata lapsen liikkumista kartalla. SOS-napin kautta lapsi voi aina soittaa päähuoltajalle, vaikka puhelin olisi koulutilassa. Vanhemmat voivat asettaa koulutilan alkamis- ja päättymisajat  näppärästi huoltajien Xplora-sovelluksen kautta – eikä lapsi voi itse hallita näitä toimintoja. Voit asettaa useamman kuin yhden koulutilan samalle päivälle ja määrittää valmiiksi koulutilan lapsesi lukujärjestyksen mukaan. Näin kellopuhelin ei häiritse lasta tai muita oppilaita eikä aiheuta harmaita hiuksia opettajille. Tarkemmat ohjeet koulutilan asettamiseen.

 

Xplora - kellopuhelin lapsen ranteessa.

Xplora kysyi asiakkailtaan, miten heidän koulussaan suhtaudutaan älylaitteisiin ja saako kellopuhelin olla koulussa mukana?

Lapset tarvitsevat turvallisen ja rauhallisen oppimisympäristön ja tänä päivänä on jo useita maita, joissa matkapuhelimien käyttö koulussa on täysin kiellettyä. Esimerkiksi Ranskassa älypuhelimet on kielletty kouluissa.  Suomessa kuitenkin, kukin yksittäinen koulu määrittää älylaitteita koskevat säännöt riippuen siitä, mikä toimii parhaiten heidän oppilailleen. Siksi kannustamme kaikkia vanhempia tutustumaan oman lapsen koulusääntöihin. Kuitenkin useimmat suomalaiset koulut ovat kuulleet tai ovat alkaneet tutustua Xploran tuotteisiin ja sen ominaisuuksiin. Kyselyymme vastanneista jopa 80 % totesi, että kellopuhelimen käyttäminen on sallittua heidän lapsensa koulussa. Koulutilan olemassaolo vaikuttaa suuresti siihen, onko Xplora sallittu lapsen ranteessa päivän aikana. Toivomme, että yhä useammat suomalaiset koulut sallivat kellopuhelimien käytön koulussa myös tulevaisuudessa. Kyselyyn vastanneista 98% oli samaa mieltä asiasta!

Entä jos koulu vastaa kielteisesti?

Vaikka monet tuntevat lapsille tarkoitetut Xplora-kellopuhelimen, samaan aikaan on vielä opettajia, jotka eivät tiedä kellopuhelimistamme. Siksi on tärkeää opastaa ja informoida kouluja ja heidän työntekijöitänsä Xploran eduista ja miten se erottuu muista älypuhelimista. Xplora- kellopuhelimissa ei ole internet yhteyttä, sosiaalista mediaa eikä koulutilassa oleva kellopuhelin häiritse työrauhaa. Kokemuksemme keskusteluista suomalaisten vanhempien ja asiakkaidemme kanssa on, että monet niistä kouluista, jotka sanovat ei, eivät myöskään tiedä Koulutilasta tai sen hyödyistä. Olemme kuulleet palautetta myös epätoivoisilta vanhemmilta, joiden lapset eivät saa käyttää Xplora-kellopuhelimia koulussa. Voimme vain yrittää perustella koululle Koulutilan hyötyjä ja pyrkiä ymmärtämään myös koulun kannat asiassa.

Jos koulu kuitenkin päättää olla muuttamatta sääntöjä koskien älylaitteiden käyttöä, on muistettava kellopuhelimen muut hyödyt. Lapsi voi laittaa kellopuhelimen, jossa on koulutuila aktivoituna, reppuun koulupäivän ajaksi ja käynnistää uudelleen koulupäivän päättyessä. Kellopuhelimia on mahdollista käyttää koulun ulkopuolella, kuten lapsen vapa-ajan aktiviteeteissa, harrastuksissa tai kavereiden kesken leikkiessä ulkona. Lapsella on vapaus leikkiä ja liikkua tietäen, että vanhemmat voi tavoittaa helposti ja nopeasti. Juuri näitä tilanteita varten Xplora on luotu!

Xplora huoltaja sovelluksen turva-alue asetus.

Xplora mukana lapsen ensimmäisellä koulumatkalla

Koulutien alkaessa lapsi ottaa harppauksen kohti itsenäisempää arkea. Koulumatkan kulkeminen ilman aikuista on yksi näistä suurista askelista. Nykyiset asiakkaamme ovat antaneet hyvää palautetta siitä, että lapset kokevat olonsa turvalliseksi Xplora- kellopuhelin ranteessa koulumatkalla ja laitteen yksinkertaiset ominaisuudet helpottavat kommunikaatiota kavereiden ja vanhempien kanssa. Lisäksi, kun asetat turva-alueen huoltajien Xplora sovelluksesta, saat ilmoituksen, kun lapsi poistuu määritellyiltä alueilta kuten kotipiha ja koulu. Omalta sovellukseltasi voit helposti hallita lapsesi kellopuhelinta, milloin vain. Voit hyväksyä yhteysteidot, seurata lasta GPS:n avulla, lähettää emojeita ja soittaa, kun leikit ovat vieneet mennessään. Enää ei tarvitse stressata, kun lapsi on yksin ulkona leikkimässä.

Toiveenamme on, että yhteinen ymmärrys kellopuhelimien hyödyistä muodostuu yhä useammassa koulussa ja lapsiperheessä. Tavoitteemme on antaa lapselle 2 vuotta lisää lapsuutta!

Tutustu lisää tuotteisiin Xplora kaupassa.