Antaakko lapselle matkapuhelin vai ei? Siinä vasta kymmenen pisteen kysymys

Kuvan on ottanut @heleahy.

Matkapuhelimen antaminen lapsellesi voi liittyä turvallisuuden tunteen tarpeeseen, koska vanhempana saat yhteyden lapseesi silloin kun haluat. Matkapuhelimen antaminen lapselle ei kuitenkaan ole riskitöntä. Olemme listanneet tärkeimmät haittapuolet.

* Hukkaamisen riski sekä varastelu
– Rikollisuus kasvaa Suomessa ja riski että matkapuhelimesi varastetaan on iso. Matkapuhelinta pitävä lapsi on helppo uhri monien silmissä. Emme saa myöskään unohtaa, että kun annamme lapselle älypuhelimen, lapselle syntyy suuri vastuu älypuhelimesta ja riski hukata laite on myös suuri.
* Älypuhelimet ovat yleensä erittäin kalliita.
* Tutkimukset osoittavat, että kun olemme älypuhelimen kanssa samassa huoneessa keskittymiskykymme heikkenee merkittävästi.
* Internet ja sosiaalinen media.
– Sosiaalisessa mediassa ja Internetissä lapsi altistuu helposti sopimattomalle verkkosisällölle. On niin paljon aiheita, kuvia, videoita ja ihmisiä, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti lapseen.
* Älypuhelimet eivät yleensä ole vedenpitäviä.
* Kuka tahansa voi ottaa yhteyttä lapsiisi ja päinvastoin.

Lyhyesti sanottuna älypuhelimen antaminen lapsellesi tuo mukanaan koko joukon riskejä. Riskejä, joita pyrimme välttämään XPLORA:ssa.

Rannekellon formaattiin suunniteltu lasten ensipuhelin pidetään ranteessa, joka minimoi hukkaamisriskin ja vapauttaa molemmat kädet toimintaan. Voi olla mukava tietää, että XPLORA 4 on IPx8-luokiteltu ja siinä on Gorilla Glass -lasi. XPLORA pysyy leikeissä mukana ja kestää lasten touhuamisen sateessa tai talvella lumessa.

Kellossamme ei ole Internetiä perinteisessä merkityksessä, eikä sosiaalista mediaa. Verkossa on mielestämme liian paljon lapsille sopimatonta aineistoa, jolle lapsi voi tahattomasti tai tahallisesti altistua Internetin ja sosiaalisen median kautta.
Huoltajan älypuhelinsovelluksessamme (XPLORA 4 & Go) voit määrittää, keihin lapsi voi ottaa yhteyttä ja kuka voi olla yhteydessä lapsiin. Tällä tavalla kukaan asiaton henkilö ei pääse kosketukseen lapsesi kanssa.

Keskittymiskyvystä puheen ollen XPLORA pidetään kellonomaisesti käsivarressa ja olemme lisänneet puhelimeen Koulutila- toiminnon.
Sinä vanhempana voit asettaa XPLORA-puhelimen ”Koulutilaan”, ettei se vaikuta negatiivisesti koulunkäyntiin eikä aiheuta häiriötä luokkahuoneessa. Silloin XPLORA toimii niin kuin normaali kello.

Sinulle vanhempana tuo lisäturvaa se, että kellossa on sisäänrakennettu GPS. Voit käyttää XPLORA-sovellusta asettaaksesi ennalta valitut turva-alueet lapsellesi. Sinulle ilmoitetaan, kun lapsi saapuu ja poistuu turva-alueelta.

XPLORA 4:n keskeisiä toimintoja ovat mm:

* Puhelut
* GPS
* Askelmittari
* Kamera
* SOS

Olemme sanoneet sen monta kertaa aiemmin ja sanomme sen uudelleen. Tekniikan pitää mukautua lapsiin, ei päinvastoin. Annetaan lasten olla lapsia mahdollisimman pitkään.