Joulukuista puuhaa koko perheelle

Joulukuu on ilon aikaa, jolloin yhteinen tekeminen tuo perheet ja ystävät yhteen. Tässä lista ihanista jouluisista aktiviteeteista koko perheelle!

Talvinen elokuvailta

Muunna olohuoneesi kodikkaaksi talvi-keitaaksi. Rakenna maja vilteistä ja tyynyistä, koristele se jouluvaloilla ja muilla sesonkikoristeilla. Leffaeväänä toimii tietenkin glögi kaikilla mausteilla, sekä piparit ja tortut! Valitse sekoitus klassisia jouluelokuvia ja uppoudu elokuvailtaan perheen kanssa. 

Elokuvaideoita pienille ja vähän isommille lapsille: 

 • Napapiirin pikajuna 
 • Elf
 • Joulupukki ja noitarumpu
 • Shrekin vihreä joulu
 • Lumiukko

Tee-se-itse: askarelkaa koristeet

Kokoa perhe jouluiseen askarteluhetkeen! Lasten tekemät joulukortit ilahduttavat aina, kuusi koristuu kaikkein kauneimmin itsetehdyillä palloilla ja köynnöksillä, ja ikkunaan liimattavat lumihiutaleet ovat tunnelmallinen jouluklassikko.

Ohjeet ikkunalumihiutaleisiin: 

 1. Ota paperi (myös leivinpaperi käy). 
 2. Taittele paperi kahdesti kolmioon. 
 3. Leikkele paperiin erilaisia reikiä ja kuvioita (muista varoa näppejä!)
 4. Voilá! Paperista paljastuu ihana ja varmasti uniikki lumihiutale!

 

Joululeivonta

Kerää perhe yhteen keittiöön päiväksi joululeivontaan. Piparkakuista torttuihuin, osallista kaikki leivontahuumaan. Hauskimman koristelun keksinyt kruunataan tietenkin perheen mestarileipuriksi! 

Pulkkakisat twistillä

Termospulloon kaakaota, toppahousut jalkaan ja menoksi! Testatkaa, kuka on perheen kiistaton mäkikotka hauskan pulkkakisan muodossa. Voitte keksiä erilaisia sääntöjä kisaan, esimerkiksi: 

 1. Kaikkien kisaajien pitää laskea mäki mahallaan!
 2. Viimeisenä maaliin tuleva on voittaja – pulkan vauhti ei kuitenkaan saa pysähtyä kokonaan. 
 3. Koko laskun ajan on laulettava joululaulua.
 4. Todellinen voittaja on se, joka juoksee pulkkamäen ylös laskujen välissä!

Virtuaaliperhetapaaminen

Ottakaa yhteyttä isovanhempiin ja muihin rakkaisiin sukulaisiin ja pitäkää mukava virtuaalinen perhetapaaminen. Lapsi voi soittaa tärkeille lähimmäisille myös itsenäisesti Xplora-kellopuhelimen avulla. Xploraan voi ottaa yhteyttä vain vanhempien ennalta hyväksymistä kontakteista.

Joulukuu on aikaa ilolle, yhteydelle ja tunnelmallisten muistojen luomiselle rakkaidemme kanssa. Ihanaa joulunodotusta kaikille!