Kannattaako lapselle hankkia älypuhelin? Vanhemmat kertovat!

 

Monet vanhemmat pohtivat, mikä on oikea ikä hankkia lapselle ensimmäinen oma puhelin. Suomessa puhelin hankitaan yhä nuorempana – monesti jo koulunalun kynnyksellä. Älypuhelimen tarjoamat sisällöt eivät kuitenkaan sovi lapsille, ja monet sen keskeisistä ominaisuuksista saattavat tuoda arkeen enemmän haittaa kuin hyötyä. Jo miljoona vanhempaa onkin jo hankkinut lapselleen älypuhelimen sijaan nimenomaan lapsen tarpeet huomioiden kehitetyn Xplora-kellopuhelimen. Tässä artikkelissa annamme vanhempien itse selittää, mikä johti heidät valitsemaan Xploran.

 

Turvallisempaa arkea koko perheelle

 

Xploran ideologia perustuu visiolle turvallisemmasta ja aktiivisemmasta lapsuudesta. Haluamme auttaa vanhempia kasvattamaan itsevarmoja lapsia, joilla on tutkitusti paremmat eväät ja taidot navigoida ympäröivässä maailmassa. 

Ennen Xploraa markkinoilla ei ole ollut muita nimenomaan lapsille suunnattuja mobiilituotteita. Nyt vanhemmat voivat lykätä myöhemmäksi haitallisia toimintoja pursuilevan älypuhelimen hankkimisen, sillä Xplora-kellopuhelimen avulla lapset voivat olla lapsia – turvallisesti.

Tässä viisi syytä, miksi sinun kannattaa ostaa lapsellesi Xplora ensipuhelimeksi!

 

  1. Kun lapsi liikkuu yksin 

Lasten käytös voi olla vaikeasti ennakoitavaa, eikä impulssikontrolli ole kehittynyt vielä lähellekään aikuisen tasoa. Lapsi voi esimerkiksi matkalla kaverin luokse poiketa tieltä tai löytääkin toisen tutun leikkikaverin, tai kokeilla ehkä koulumatkalla uutta oikoreittiä. Moni vanhempi seuraa tästä syystä mielellään lapsen kulkua GPS:n avulla. 

– Seitsenvuotias tyttäreni eksyi koulumatkalla. Hän soitti minulle aivan peloissaan. Pystyin onneksi paikantamaan hänet kartalta Xploran avulla, ja löysin täysin poissa tolaltaan olevan tytön. Xplora on upea, ja olemme niin iloisia, että meillä on se käytössä. – Catherine

 

2. Jos tulee hätä

 

Jossakin vaiheessa lapsi on päästettävä yksin isoon maailmaan harjoittelemaan itsenäisyyttä. Suurimman osan ajasta asiat menevät hyvin, mutta odottamattomia hätätilanteita varten on hyvä olla varasuunnitelma. Xplora on auttanut perheitä yllättävissä ja vakavissakin tilanteissa, kuten esimerkiksi loukkaantuessa tai koulukiusaamisen keskellä. Monet perheet ovat todenneet GPS:n ja SOS-toiminnon erityisen hyödyllisiksi.

 

– Olemme erittäin tyytyväisiä Xploraan. Tyttäremme tietää, että voimme aina tarkistaa hänen sijaintinsa huoltajan sovelluksen kautta, ja hädän tullen voimme tulla hakemaan häntä mistä vain. Sijainnin tietäminen on meille erityisen tärkeää lapsen diabeteksen vuoksi. Xploran ansiosta voimme olla varmoja, että tyttö pääsee turvallisesti kotiin, tai tarpeen mukaan me hänen luoksensa. – Nina  

 

 

3. Älypuhelin on kallis

On yksinkertaisesti tosiasia, että lapset hukkaavat asioita, ja älypuhelin on erityisen kallis tavara hukattavaksi. Sen vuoksi Xplora istuu kellon lailla tukevasti lapsen ranteessa koko päivän ajan, eikä siten unohdu leikkikentälle tai reppuun, josta vanhemmat eivät pysty tavoittamaan pientä seikkailijaa. 

 

Kun seitsemänvuotias Amilia harjoitteli itsenäisyyttä, perhe yritti ensin käyttää vanhaa matkapuhelinta lapsen tavoittamiseen. Pian kävi kuitenkin selväksi, että puhelin oli aina väärässä paikassa: se joko unohtui kotiin tai leikkipaikalle, eikä kulkenut toivotulla tavalla Amilian mukana. 

 

– Meille oli tärkeää, että Amilia sai olla lapsi mahdollisimman pitkään. Siitä syystä halusimme pystyä rajoittamaan sitä, millaista sisältöä hän pystyy katsomaan ja kuluttamaan. Valitsimme Xploran älypuhelimen sijaan siksi, että pysyy turvallisesti ranteessa mukana, kertoo meille tyttäremme sijainnin eikä vie huomiota pois leikistä ja peleistä, Amilian äiti kertoo. 

 

4. Vähemmän ruutuaikaa ja internetiä

 

Xplorasta on poistettu kaikki ei-toivotut ominaisuudet, mutta siitä löytyvät  perustoiminnot, kuten puhelu- ja viestitoiminto ja tarkka GPS. Kun nämä perustarpeet täyttyvät jollakin muulla laitteella kuin älypuhelimella, voidaan myös lapsen kuluttamaa sisältöä valvoa paremmin. 

 

– Ei meidän perheessä missään nimessä vastusteta tekniikkaa, mutta uskomme, että Xplora on juuri tässä iässä oikea vaihtoehto lapsellemme. Viikon testauksen jälkeen olemme sitä mieltä, että perustoiminnot ovat juuri riittävät, eikä lapsi enempää tarvitsekaan. Internetin puute on vain positiivista, Amilian äiti sanoo.