Säikähdys johti innovaatioon, joka auttaa perheitä ympäri maailman

Erään tavallisen päivän rutiinimatka täyteen ahdettuun norjalaiseen ostoskeskukseen muuttui nuoren isän ja hänen poikansa elämän käännekohdaksi. Kokemus sytytti kipinän, joka johtaisi Xploran luomiseen, innovaation, jonka tarkoituksena oli muuttaa vanhempien ahdistus varmuudeksi.

Vilkkaan norjalaisen ostoskeskuksen sydämessä, päivittäisen kiireen keskellä, Stenin maailma hiljeni, kun hän huomasi otteen poikansa kädestä irronneen. Taustamelut, ruokavaunujen natina lasten nauruun, voimistuivat ympärillä, vahvistaen nousevaa paniikkia. Vain kolmevuotias Philip oli kadonnut silmänräpäyksessä. Stenin ensireaktio oli primitiivinen, syvään juurtunut pelko, jota jokainen vanhempi tuntee. Hänen huutonsa Philipille hukkuivat ostoskeskuksen ympäröivään meluun. Pitkien minuuttien kuluessa hänen ahdistuksensa syveni samalla, kun vastaantulevien kasvojen meri oli täysin tietämätön hänen kokemastaan kauhusta.  Ostoskeskus, ilon ja perheen retkien paikka, oli muuttunut pelon labyrintiksi. Stenin simät etsivät kuumeisesti tuttua punaista takkia, joka Philipillä oli ollut yllään. Aika venyi – viisi, kymmenen, viisitoista minuuttia pelkkää kauhua. Poikaa ei näkynyt.

Jokaisen vanhemman pahin painajainen oli käynyt toteen: oma lapsi oli kadonnut. Stenin matka ostoskeskuksen läpi oli fyysistä ja emotionaalista, taistelua ahdistuksen, turhautumisen ja avuttomuuden aallokossa. Helpotus, joka valtasi Stenin, kun Philip löytyi ostoskeskuksesta puoli tuntia myöhemmin, oli mittaamaton. Se oli läheltä piti -tilanne, joka jätti häneen unohtumattoman jäljen – selkeän muistutuksen siitä, miten nopeasti ilo voi muuttua epätoivoksi.

Pelosta innovaatioon: Xploran matka alkaa

Innovaation siemenet kylvetään usein tarpeen maaperään. Stenille ostoskeskuksen kauhistuttava tapahtuma jäi mieleen, ei vain muistona, vaan myös kehotuksena toimintaan. Ratkaisu alkoi kiteytyä perheen lomalla Etelä-Ranskassa, rauhallisella rannalla. Kysymys, joka kummitteli häntä, oli yksinkertainen mutta syvä: Maailma on täynnä teknisiä ratkaisuja. Miksi ei ole mitään, mikä auttaisi vanhempia ylläpitämään jatkuvaa yhteyttä lapsiinsa?

Xploran idea ei syntynyt halusta luoda taas yksi laite, vaan aidosta tarpeesta käsitellä ja hallita universaalia vanhempien huolta. Xplora nousi elegantiksi ratkaisuksi ongelmaan, ja edusti alusta alkaen enemmän kuin pelkkää viestintävälinettä. Se edustaa sitoutumista lapsen turvallisuuteen, toimii siltana digitaalisen ja fyysisen maailman välillä varmistaen, että vanhemmat voivat kokea mielenrauhaa uhraamatta lastensa vapautta tutkia ja kasvaa. Matka siitä kohtalokkaasta päivästä ostoskeskuksessa Xploran julkistamiseen käsittää viidentoista vuoden innovaatiomatkan, jota ajaa isän rakkaus ja perheen kokemus. Se on todiste henkilökohtaisen kokemuksen voimasta inspiroida muutosta, tehdä maailmasta turvallisempi paikka kaikille lapsille. Xplora on enemmän kuin laite; se lupaa turvallisuutta, yhteyttä ja mielenrauhaa perheille maailmanlaajuisesti.

Matka siitä kohtalokkaasta päivästä ostoskeskuksessa Xploran julkistamiseen käsittää viidentoista vuoden innovaatiomatkan.

Katso vielä videolta, kun Sten kertoo omin sanoin Xploran tarinan!

Osaako lapsesi keskittyä? Lue aiheesta tästä blogista.