Teknologian pitäisi mukautua lapsiin, ei päinvastoin

Lapsille suunniteltua tekniikkaa.

Me XPLORA:ssa haluamme, että lapsilla on käytettävissään ikäänsä mukautetut ja lapsille suunnitellut tekniset työkalut, eikä päinvastoin. Nykypäivän yhteiskunnassa ei ole epätavallista, että lasten ensimmäinen kohtaaminen tieto- ja viestintätekniikan kanssa on älypuhelin. Tällä tarkoitamme sitä, että meidän aikuisten on tehtävä valintoja.

Meidän pitäisi olla varmoja siitä, että tekniikka, jota tarjoamme lapsille, antaa lapsille mahdollisuuden olla lapsia. Teknologia, joka voi helpottaa jokapäiväistä elämää, mutta kuitenkin edistää lasten leikkimistä ja turvallisuutta. Teknologiaa, jossa varhaisikäisillä ei ole pääsyä ei-toivotuille somekanaville kuten Youtube, Facebook ja Instagram. Anna hyvän digitalisaation perustan muodostua ensin. Perustan, joka perustuu tietoon, ymmärrykseen ja nettitietoisuuteen. Me vanhemmat olemme vastuussa sen muodostamisesta.

Blogin “Nytt Liv Til Hjemmet” takana oleva bloggaaja kirjoittaa blogikirjoituksessaan, että hän on tietoinen siitä, että lapsia ei voi suojata kaikelta ikuisesti, mutta heidät olisi selvästi suojattava sosiaalista mediaa ja Youtubea vastaan nuorena. Hän on tyytyväinen siihen, että XPLORA tarjoaa parempaa valvontaa vanhemmille ja antaa samalla lapselle mahdollisuuden kommunikoida rakkaidensa kanssa.

Nykyään puhutaan paljon ruutuajasta, ja siitä, että vanhempien ja lasten välillä on vähemmän läsnäoloa. XPLORA-puhelimella halutaan lisätä läsnäoloa. Haluamme, että vanhemmat tekevät valinnan antamalla lapsilleen turvallisen teknisen työkalun. Ja haluamme, että vanhemmat aktiivisesti opastavat ja luovat perustan pienemmilleen.

Teknologian kehitys on ollut nopeaa. Vanhempamme ja isovanhempamme ovat hypänneet siihen mukaan, ja heilläkin oli vain vähän, tai ei lainkaan aikaisempia mieltymyksiä. Meidän kaikkien on opittava käyttämään uutta tekniikkaa – joka on täällä pysyäkseen. Ole kuitenkin kriittinen ja anna lasten osallistua maailmaan asteittain tarjoamalla lapsille tarkoitettu tuote. Ei tuotetta, joka on tarkoitettu meille aikuisille.