Turvallisesti koulutielle – osaahan lapsesi ylittää tien ohjeiden mukaisesti?

Elokuussa autoilijat saavat olla normaalia valppaampia, kun noin 57 000 ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä. Valoisat aamut ovat puolellamme, mutta syksyn saapuessa turvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota entistä enemmän. Vaikka lapsi olisi varustettu hyvin heijastimilla, älypuhelimeen liimautunut katse voi osoittautua kohtalokkaaksi. Aikuiset voivat esimerkillään näyttää lapselle, että puhelin pysyy liikenteessä aina taskussa.

Huomion kiinnittyminen älypuhelimeen vaarantaa koulumatkan.

Lasten liikenneonnettomuudet tapahtuvat usein juuri tietä ylittäessä. Turvallisen tien ylityksen vaatimukset voivat ylittää pienempien lasten kyvyt. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että lapsen huomio on älypuhelimen sijasta liikenteessä.

Suojatien ylittämisen harjoittelu aikuisen kanssa onkin siis erityisen tärkeää. Turvallisen suojatien ylityksen vaiheet ovat:

  • Pysähdy
  • Katso molempiin suuntiin (vasen, oikea, vasen)
  • Kuuntele
  • Ylitä tie kävellen

(Lähde: Liikenneturva)

Äiti halaa lapsia

Xplora tekee koulumatkasta turvallisemman 

Me Xploralla haluamme tukea tätä jännittävää aikaa ja itsenäistymisen vaihetta niin, että sekä lapsi että huoltaja voivat tuntea olonsa turvallisiksi. Itsenäinen kulkeminen ja ulkoilu on yksi näistä suurista muutoksista, joissa haluamme olla tukemassa perheitä.

Xplorasta on poistettu some, internet ja pelit, joten häiriötekijöiden määrä on huomattavasti pienempi kuin tavallisessa älypuhelimessa. Ranteessa kulkeva kellopuhelin ei vie huomiota ympäristöltä ja mahdollistaa turvallisemman liikkumisen tutuilla teillä. Koulumatka taittuu siis katse ylhäällä liikennettä ja ympäröivää maailmaa havainnoiden.

Toivotamme kaikille turvallisia koulumatkoja! <3

Tutustu Xploran kellopuhelimiin