Turvallista virpomista Xploran kanssa

Xplora mukana virpomassa

Xplora tekee virpomisreissusta turvallisen seikkailun.

Palmusunnuntait ovat monissa lapsiperheissä jännittävää aikaa – eihän sitä joka päivä saakaan pukeutua noidaksi ja kierrellä naapurustossa virpomassa! Mutta tiedätkö, mistä virpomisperinne on oikeastaan alkanut? Entä miten Xplorasta voi olla apua hauskassa aktiviteetissa?

Yhdistelmä kahdesta kulttuurista.

Virpomisperinteen juuret löytyvät Karjalasta. Alun perin ortodoksisesta ja luterilaisesta perinteestä syntyneessä tavassa on ollut kyse vastaanottajan siunaamisesta. Loruilla toivotettiin hyvää onnea ja siunausta virvottavan elämään, ja vitsat saatettiin siunata tätä tarkoitusta varten etukäteen kirkossa. Virpomistilanne on perinteisesti ollut juhlava, ja naamiaisasujen sijaan päällä on olleet parhaat pyhävaatteet.

 Nykyisen rennomman muotonsa virvonta on saanut läntisen kulttuurin vaikutuksesta. Länsi-Suomesta tulevien uskomusten mukaan lankalauantai on noitien aikaa. Keppostelevat noidat saattoivat temmellyksellään tuoda huonoa onnea esimerkiksi karjalle. Kahden kulttuurin törmäyksen seurauksena palmusunnuntaista on tullut pienten noitien iloinen virpomispäivä ympäri Suomen. Sotien jälkeen virvonta levisi koko Suomeen koulujen ja lastentarhojen välityksellä.

Tyttö pääsiäisenä. Xplora X5 Play ranteessa.

Saako tuntemattomia virpoa?

Se, ketä oikeastaan saa virpoa on mielipidekysymys. Perinteisesti virvonta on suoritettu tutuille ja perheenjäsenille, mutta nykyään virvontaseurueet saattavat kiertää naapurustoja ja koputella myös vieraiden ihmisten oville.

 

Hienosti koristellut virpomisvitsat ilahduttavat melkein ketä tahansa, mutta vanhempia lasten kiertely naapuristossa saattaa jännittää. Xplora-kellopuhelimista löytyvän paikannusominaisuuden avulla vanhempi voi seurata virpomisreissua huoltajan sovelluksesta, ja pysyä koko ajan kartalla lapsen sijainnista. Lapselle voi asettaa myös turva-alueen, jolta poistuttaessa vanhempi saa ilmoituksen puhelimeensa. Helposti ranteessa mukana kulkevalla puhelimella voi myös soittaa kotiin milloin vain.  

 

Xplora toivottaa kaikille mukavaa ja turvallista palmusunnuntaita!

Lapsi virpomassa. Xplora kellopuhelin ranteessa.

Psst… Pääsiäiskampanja päättyy tänään! Kellopuhelimet -40€ alennuksessa.

Osta X5 Play

Osta XGO2