Kokemuksia Xplora puhelimesta

Xplora blogin vieraskynässä: MouMou blogin Iina. Iina kertoo kokemuksia Xplora puhelimesta sekä ajatuksia hankinnan takaa.

 

Moumou blogi iina

 

34-vuotias Iina Moukola on Suomen ensimmäisiä ammattibloggaajia. Siinä, missä moni muu sisällöntuottaja keskittyy nykyään ensisijaisesti joko videotuotantoon tai Instagramiin, Iinan missio on pitää kirjoittaminen hengissä blogin avulla. Tyyli, kauneus, ulkoilu ja perhe-elämä sekoittuvat luontevasti Iinan blogissa.

 

Löydät MouMou blogin täältä.

Seuraa @iinamou Instagramissa (lue artikkelin loppuun ja osallistu arvontaan!)

 

Kesällä monet vanhemmat havahtuvat siihen, miten oma pieni kulta on kasvanut jo isoksi koululaiseksi. Äitinä myös Iina on uuden ja jännittävän äärellä, kun hänen poikansa aloittaa ensimmäisen luokan syksyllä. Oman ensipuhelimen hankkiminen on tässä elämänvaiheessa luontevampaa kuin koskaan. Xplora toimii turvallisena vaihtoehtona älypuhelimelle, kun yhteydenpito ja turvallisuus ovat kaikkein tärkeimpiä.  Lue nyt Iinan kokemuksia Xplora puhelimesta sekä tunteita, joita syksyn uudet tuulet herättävät!

Moumou blogi kokemuksia xplora puhelimesta

 

Kokemuksia Xplora puhelimesta

Miksi meille valittiin kellopuhelin?

Lopultakin tuohon kysymykseen on varsin yksinkertainen vastaus. Halusimme kohta 7-vuotiaalle pojallemme pääasiassa puhelimen eli laitteen, jolla voi soittaa ja johon voi soittaa. Emme lelua, jonka selaamiseen koukuttuu pitkäksi ajaksi, vaikka aikomuksena oli vain katsoa, paljonko kello on. Monissa tuttavaperheissä huoltajan vanha älypuhelin tyhjennetään ja annetaan lapselle niin sanotuksi ensipuhelimeksi. Se oli minunkin suunnitelman alkuun, kunnes pojan isä äkkäsi Xploran mainoksen Facebookista. Sitten kellopuhelinmainoksia alkoi ilmestyä omaankin fiidiini.

 

Turvallisuus kiinnitti mielenkiinnon

Minut Xplora vakuutti ehdottomasti turvallisuudella. Pojan kaveripiirissä, joka koostuu suunnilleen 6–9-vuotiaista pojannassikoista, lähetellään WhatsAppissa joskus pelottavia videoita. Viimeisin video, joka jäi häiritsemään erästä tuttavaperheen lasta viikoksi, kiersi ensin ala-asteella isompien lasten keskuudessa ja päätyi lopulta pienempien lasten silmiin juurikin WA-ryhmän kautta. Tiedän, että lasta ei voi suojella kaikelta pahalta, mutta se on iso askel kohti turvallisempaa elämää, ettei häiritsevää sisältöä pompi silmille ihan viikoittain eikä siihen törmää vahingossa netissä. Kellopuhelimen avulla voi keskittyä oleelliseen eli soittamiseen ja viestittelyyn. Koen, että koulun alkaessa otetaan suuri askel kohti aikuisuutta, mutta internet-yhteyden ja selaimen puuttuessa tuo askel jää ehkä pienemmäksi ja lapsella säilyy lapsen mieli edes vähän pidempään.

Kellopuhelin on niin COOL!

Jännitin ensin, kuinka saan “myytyä” lapselle idean kellopuhelimesta, kun suurella osalla kaveriporukkaa on kuitenkin älypuhelin. Ilahduin ehdotuksen vastaanotosta, sillä en ollut äkännyt, että poika rinnastaa kellopuhelimen älykelloon eikä älypuhelimeen. Hän on välillä lainannut minun kelloani ja ihaillut sitä omassa ranteessaan. Nyt hän ihailee omaa, kauniin sinistä X5 PLAY -kellopuhelintaan ja esittelee sitä kaikille ylpeänä. Meille vanhemmille kellopuhelin on ensisijaisesti puhelin, mutta lapselle se on kuin supersankarin kello ihmeellisillä toiminnoilla.

Xplora – aina mukana menossa

Eräs syy, miksi päätimme, että lapselle pitäisi hankkia nimenomaan kellopuhelin, tuli lapsen isältä. Hän on elämänsä aikana tiputellut kalliita älypuhelimia asfalttiin useammankin kerran, joten oli luonnollista, että juuri hänelle tuli mieleen seuraava asia. Toisin kuin älypuhelin, käteen kiinnitetty kello ei lipsahda esimerkiksi leikkipuistossa kiipeillessä taskusta maahan tai rannalla leikkiessä laiturin lautojen raosta veteen. Tokihan jokainen meistä opettelee aikanaan pitämään huolta puhelimesta, mutta fakta on, että välillä puhelimen on lykännyt nopeasti jonnekin, mistä se putoaa helposti. Vaikka olisi kuinka huolellinen, puhelintaan saattaa päätyä onkimaan vessanpöntöstä, kun sen on hetkeä aiemmin lykännyt housujen takataskuihin ja unohtanut sitten sen olemassaolon.

xplora x5 play lapsen ranteessa

Sijainnista puheen ollen..

Omat vanhempani kasvattivat minut 90-luvulla eli aikana, jolloin lähdin kesällä ystävien kanssa ulos aamupäivällä ja palasin kotiin illalla ennalta sovittuun aikaan. Sillä välillä vanhempani luottivat minun olevan siellä, minne sanoin meidän menevän. Toisinaan rakensimme majaa keskelle koskea, vaikka meidän piti olla ystäväni luona leikkimässä. Xplora-kellopuhelin lähettää signaalia käyttäjänsä sijainnista koko ajan niin, että vanhempi voi halutessaan tarkistaa lapsen (eli käytännössä kellon) sijainnin omasta sovelluksestaan. Sovelluksessa voi määritellä myös turva-alueen, jolta poistuminen aiheuttaa hälytyksen huoltajan sovelluksessa.

 

Maaseudulta kaupunkiin – mikä on erilaista?

Kasvoin itse maaseudulla ja vaikka siellä oli toki omat vaaransa, koen mielenrauhan kannalta huippuhyväksi kellopuhelimen ominaisuudet, kuten GPS-jäljityksen ja SOS-hätäpuhelun vanhemmalle. Pääkaupunkiin muuttaessani ymmärsin täällä olevan tapana astua hieman nopeammin isompien lasten juttujen pariin, ja toivon hartaasti, että Xploran avulla poikani voi nauttia lapsuudestaan yhtä pitkään kuin minä maalla aikanaan. Syksyllä alkaa koulu, ja aion bongailla kellopuhelimia silmä kovana muilta lapsilta ja suositella niitä vilpittömästi kaikille vanhemmille, joiden katseista paistaa tuttu huoli. Kiitos, kun luit kokemuksia Xplora kellopuhelimesta!