Xplora puhelin koulussa – ilman häiriötä

Xplora lapsen ranteessa koulunpihalla. Puhelin koulusssa.

Jotta arkiaamut, koulumatka ja iltapäivä sujuisi turvallisesti, on oleellista että lapsella on puhelin koulussa mukana. Xplora on suunniteltu nimenomaan lapsille, joten se on täydellinen ensimmäinen puhelin koululaiselle. Eri toimintojen ansiosta koululaisen arki sujuu turvallisesti ja yhteydenpito on helppoa.

Turva-alueet

Voit asettaa lapselle turva-alueita huoltajien Xplora sovelluksen kautta. Jos lapsi poistuu valitulta turva-alueelta, huoltaja saa tästä ilmoituksen Xplora sovelluksen kautta. Sama pätee turva-alueelle saavuttaessa. Suosittuja turva-alueita ovat esimerkiksi koti ja koulu. Saat aamulla automaattisesti ilmoituksen, kun lapsi on lähtenyt kotoa ja toisen, kun lapsi saapuu kouluun. Ei tarvetta erillisille soitoille tai viestittelylle.

Älypuhelin vaarantaa koulumatkan

Älypuhelinten pelit ja muut sovellukset ovat äärimmäisen koukuttavia. Koulumatka muuttuu vaaralliseksi, jos se taitetaan nenä ruutuun liimautuneena. Xplorasta on riisuttu kaikki ylimääräinen, jotta lapsen katse pysyisi ylhäällä ja valppaana. Me aikuiset syyllistymme usein kävelemään liikenteen keskellä huoletta katse kiinni puhelimessa. Aikuinen on toki eri asemassa lapseen nähden, sillä voimme luottaa että autoilijat näkevät meidät ja pystymme keskittymään useaan asiaan samaan aikaan. Lasten kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Esimerkin näyttäminen on äärimmäisen tärkeää, kun seurassa tai lähellä on lapsia.

Perhe kävelee kadulla

Koulutila

Xploran voi asettaa koulupäivän ajaksi koulutilaan. Koulutilan voi ajastaa käynnistymään automaattisesti lapsen lukujärjestyksen mukaan, jolloin siitä ei erikseen tarvitse murehtia. Puhelin koulussa on keskustelua herättävä aihe ja puhelinten läsnäolo aiheuttaa usein häiriötä oppimistilanteissa. Lastenpsykiatri Jukka Mäkelä on sitä mieltä, että oppimisen ja hyvinvoinnin kannalta henkilökohtaisten puhelinten käyttö tulisi minimoida täysin koulupäivän aikana. Haluamme taata lasten rauhallisen oppimisympäristön ja siksi Xplora toimii vain rannekellona koulupäivän aikana. Huoltaja voi aina nähdä Xplora sovelluksesta lapsen sijainnin ja tarvittaessa soittaa, mutta lapsi itse ei voi esimerkiksi ottaa kuvia tai soitella kavereille Xploralla koulutilan ollessa päällä. Varmista kuitenkin aina omalta opettajaltasi, onhan Xplora sallittu lapsen ranteessa koulupäivän ajan. Säännöt saattavat vaihdella kouluittain.

Puhelut, viestit ja muistutukset

Kun lapsella on puhelin koulussa mukana, voi hän helposti koulun jälkeen soittaa tai lähettää tilannepäivityksiä ääniviesteillä huoltajalle. Xploraan voi lisäksi asettaa huoltajien sovelluksesta muistutuksia, kuten kotiintuloajan arkipäiville tai vaikka eri harrastuksia. Kun lapsi kasvaa ja itsenäistyy, on toimiva yhteydenpito entistä tärkeämpää! Xplora toimii turvana sekä vanhemmalle että lapselle itselle.