Aktivoimmeko lapsia tarpeeksi? 10 asiaa mitä tehdä lapsen kanssa.

Klara Lindahl 2 DIF 1024x683 1

Aktivoimmeko lapsia tarpeeksi? 10 asiaa mitä tehdä lapsen kanssa.

…Askel, kaikki alkaa askeleesta, joka johtaa toiseen askeleeseen. Mutta mikä oikeasti motivoi lapsia ottamaan askelia ja jatkamaan liikkumista?

Nykypäivän yhteiskunnassa on monia asioita, jotka houkuttelevat pysymään paikalla ja me XPLORA:ssa haluamme minimoida sen. Lasten tulisi olla lapsia. Heidän pitää pelata, liikkua ja olla aktiivisia sekä ennen kaikkea heidän ei pitäisi olla paikallaan. Ongelmana yleensä on, että aika ei riitä. Nykyään pienet asiat voivat auttaa vanhempia viihdyttämään lapsia. On helpompaa antaa lapselle iPad tai kytkeä televisio päälle kuin seurata niitä tuntikausia leikkipaikalla. Matkapuhelimemme on suunniteltu siten, että lapset voivat liikkua itsenäisesti paikasta A paikkaan B, turvallisuutta unohtamatta. Matkapuhelin on varustettu askelmittarillla, josta lapsi voi seurata kuinka monta askelta hän ottaa päivässä.

Mikä motivoi lapsia?

Kun kysyimme lapsilta, mistä he pitävät eniten kellossamme, kuulemme usein että askelmittari on suosituin. Olemme nähneet, että se motivoi lapsia liikkumaan enemmän. Me XPLORA:ssa haluamme kehittyä ja siksi loimmekin GOPLAY-toimintaympäristön. Alusta on luotu antamaan lapsille intoa liikkua enemmän. Jokaisesta askeleesta jonka lapsi ottaa, hän saa enemmän kolikoita. Näillä kolikoilla lapsi voi ostaa kaupastamme upeita tuotteita.

GOPLAY

Joulukuussa 2019 me julkaisimme GOPLAY:n, mutta mikä se on? Se on toimintaympäristö ja verkkokauppa, josta lapset voivat ostaa upeita tuotteita keräämällä kolikoita. Kaupasta löytyy kaikkea varavirtalähteistä iPadeihin, sekä monia mahtavia pelejä. Se on palkitsemisjärjestelmä, joka toimii motivaationa lapsille. Tällä tavoin lapset aktivoituvat itse ja liikkuvat paljon, josta saavat palkkioksi ostaa kaupasta haluamansa tuotteen tai pelin. Kauppa on avoinna vain perjantai-iltapäivästä sunnuntaihin. Jos lapsesi on ollut aktiivinen viikon aikana, hän saa viikonloppuna mukavan palkinnon.
Nykytilanteessa me haluamme XPLORA:ssa auttaa vanhempia, jotka työskentelevät kotoa käsin ja hoitavat lapsiaan niin, ettei ylimääräistä aikaa jää viihdyttämiselle, tai kotona yksinkertaisesti tarvitaan lisää inspiraatiota hauskoille aktiviteeteille, jotka kannustavat liikkumaan ja pysymään aktiivisena.

Klara Lindahl 5 1024x683 1

Aktiviteetit jotka aktivoivat lapsia!

Aakkospeli
– Löydä kotoa 29 asiaa aakkosten mukaan. Esim. Avaimet merkitsevät A: ta, Banaani B: tä, CD-soitin C: tä, Dinosaurus D: tä jne. Kuka löytää eniten voittaa! Sekä aivojen että kehon sallitaan työskennellä tässä pelissä!

Rakenna esterata
– Käytä esterataan tyynyjä, peittoja, tuoleja ja älä koske lattiaan. Lattia on laavaa!

Kasvien istuttaminen – Jokainen tarvitsee vähän ylimääräistä rakkautta
– Voit istuttaa kasveja sekä kodin sisälle että puutarhaan. Tee siitä hauska peli ja saat lapset mukaan. Mistä lapset saavat valita niin monta kukkaa tai kasvia kuin he näkevät.

Tutki metsää – Osaatko puitten nimet
– Mene ulos metsään ja ota eväät mukaan. Montako puuta osaat nimetä? Usko minua, lapsesi tietävät enemmän kuin luulet.

Puhdista piha
– Täydellinen tilaisuus saada raitista ilmaa ja piha puhtaaksi.

Maalaa kotona
– Maalaa tuoli, pöytä, seinä tai muu. Tee siitä aktiviteetti, johon lapset voivat osallistua, älä unohda kärsivällisyyttä!

Väritä tiet piiloon!
– Osta liituja ja piirrä erilaisia ​​asioita tienpintaan, vain mielikuvitus on rajana.

Montako palapeliä saatte tehtyä?
– Tehkää palapelejä, aloittakaa helposta ja edetkää vaikeampaan.

Leipokaa kotona!
– Leipokaa muffineja, mokkapaloja, sämpylöitä, kääretorttu tai vaikka pikkuleipiä.

Elokuvamaratooni
– Vie patjat olohuoneen lattialle ja valmistaudu hyvien snacksien kanssa elokuvamaratoniin. Ota naposteltavaksi esim. porkkanaa, kurkkua, kukkakaalia ja näille hyvä dippi, ja tietenkin popcornia sekä karkkia.

 

Toivottavasti sait hyviä vinkkejä tästä tekstistä.
Lisätietoja lasten XPLORA-ensipuhelimesta saat meidän verkkosivultamme ja voit samalla tutustua myös GOPLAY-kauppaan.

… Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, olkaa yhteydessä lähimmäisiinne ja pitäkää heistä huolta. Pienelläkin keskustelulla voi olla iso vaikutus 🙂

Me XPLORAssa toivotamme sinulle upeaa viikkoa.
PS. Älä unohda Facebook ja Instagram-kilpailujamme.