Xplora liikuttaa ex-huippu-urheilijan lapsia

Amin Asikainen perheineen

Amin Asikainen: Xplora-kellopuhelimet lisäävät lasten halua liikkua

Korona-aika saattaa vähentää liikkumista niin aikuisella kuin lapsellakin. Harrastusmahdollisuuksia on rajoitettu ja aika meneekin yhtäkkiä sohvalla ruutua tuijottaen. Xploran kellopuhelimet kannustavatkin lasta lisäämään liikuntaa.

Amin Asikaisen ja Nadia Ammourin uusioperhe on juuri muuttanut uuteen kotiin ja uudelle asuinalueelle. Uudet korttelit kiinnostavat lapsia ja innostavat tutustumaan alueeseen. Perheen vanhemmat pojat ovat jo ala-asteikäisiä ja kulkevat itsenäisesti jonkin verran.

Turvallisuuden tunnetta lisäävät niin pojille kuin vanhemmillekin lasten Xploran X5 PLAY -kellopuhelimet, jotka näyttävät lasten senhetkisen sijainnin. Paikannuksen käyttäminen ei ole tuntunut kyyläämiseltä, vaan se on vain lisännyt turvallisuuden tunnetta. Jos lapset eivät esimerkiksi löydä kotiin, on heidät helppo paikantaa ja opastaa kotiin.” Ammouri toteaa. Xplora on siitä näppärä, että se kulkee aina mukana. Poikien on hankalampi unohtaa sitä mihinkään, kun se on kädessä kiinni.” Asikainen vielä lisää.

Xplora X5 Play sininen

4-vuotiaskin oppi nopeasti Xploran kellopuhelimen käytön

Xploran lasten ensipuhelin on helppokäyttöinen, jota myös perheen nuorin poika oppi käyttämään nopeasti. “Hän soittelee sillä meille yläkerrasta, jos itse olemme alakerrassa emmekä kuule häntä.” Ammouri naureskelee.

Kellopuhelimen käyttöönotto oli yksinkertaista, verkossa käydään vain aktivoimassa siihen valmiiksi asennettu liittymä. “Pienemmälle otimme vuoden liittymän, koska hänellä ei ole omaa puhelinta. Isommille pojille otimme alkuun liittymät puoleksi vuodeksi.” Ammouri kertoo. “Latasin lisäksi omaan puhelimeeni sovelluksen, jonka kautta hallita eri toimintoja. Sovelluksen kautta voin myös esimerkiksi lisätä ne henkilöt, joihin lapset voivat olla yhteydessä.”

Asikainen ja Ammouri testasivat kellopuhelimen käyttöä niin, että Asikaista ei ensiksi lisätty kellon yhteyshenkilöihin. Hänen yrittäessä soittaa kellon liittymään, ei puhelu yhdistynyt. “Tuntuu turvalliselta, ettei kuka tahansa voi soittaa lapsille.” Ammouri toteaa.

Positiivia puolia Xplorassa on myös sen isokokoinen näyttö ja sovellusten selkeät kuvat. Vaikka lapsi ei osaisi lukea, on kellopuhelinta helppo käyttää. “Siinä ei ole mitään turhia ominaisuuksia ja mihinkään epäolennaiseen ei mene sen kanssa aikaa.” Asikainen sanoo. Puhelimen voi jättää kotiin tai siitä voi loppua akku, mutta Xploran kautta Asikaisen pojat tavoittaa nopeasti. Lisäksi kello on veden- ja kolhunkestävä. “Näin korona-aikaan tulee pestyä käsiä useasti, eivätkä lapset aina muista varoa hihojaan. Koska kello on vedenkestävä, ei haittaa, vaikka se käsiä pestessä kastuukin.”

Kaksi poikaa Xplora kellot ranteissa

Kellopuhelin kannustaa lasta liikkumaan

Vaikka kellossa ei pelejä olekaan, se mittaa askeleita. Kun tietty määrä askeleita on koossa, saa lapsi kellopuhelimen GoPlay-alustassa Xplora-kolikoita. Kolikoilla voi sitten saada esimerkiksi tuotepalkintoja tai lapsi voi niillä tukea haluamaansa hyväntekeväisyyskohdetta. Kello siis tosiaan kannustaa lasta liikkumaan.

Asikaisten vanhemmat pojat pelaavat jalkapalloa ja treeneissä askeleita kertyy helposti, mutta kello kannustaa varmasti liikkumaan myös harrastusten ulkopuolellakin. Nuoremmalle lapselle kello opettaa perusdigitaitoja ilman, että kokonaisen digitaalisen maailman tarvitsee avautua yhdellä kerralla. Näin lapsuuteen jää lisää aikaa perinteisiin leikkeihinkin. Xploran voikin hyvällä omallatunnolla sanoa antavan lapselle lisää lapsuutta.

Lue lisää Goplay alustasta täältä