Askarrelkaa helppo ja hauska asu lapselle Halloweeniksi!

Halloween on kenties vuoden jännittävintä ja taianomaisinta aikaa – ainakin jos perheen pienimmiltä kysytään! Jos kummitusjuhlasta haluaa päästä nauttimaan hiema ekologisemmin ja edullisemmin, itsetehty asu on oiva vaihtoehto kaupan valmisasuille. Vilkaise Xploran hauskoja asuideoita ja inspiroidu askartelemaan yhdessä lapsen kanssa! Mutta varoitamme: askartelun seurauksena kodin ja naapuruston liepeillä saattaa alkaa juoksennella pieniä kummituksia, merirosvoja tai jopa muumioita… Etene siis omalla vastuulla!

Tee itse Halloween asu

Klassinen kummitus

Niinhän se vain on, että klassikot ovat klassikoita hyvästä syystä. Kummitusasu on helppo ja toimiva halloween-asu kenelle vain, ja se henkii mysteerisen juhlan tuntua vuodesta toiseen.

Toteuta asu vanhasta lakanasta. Sovita lakanaa lapsen päälle ja merkkaa siihen kohdat silmärei’ille esimerkiksi tussilla. Leikkaa sitten lakanasta tarpeeksi isot aukot silmille, jotta pieni kummitus tietää, keiden oville suunnata keppostelemaan. 

Vinkki! Ekstrafiilistä simppeliin asuun voi hakea asusteista. Käteen led-kynttilällä varustettu lyhty ja lakanan helmojen repiminen kuluneen näköiseksi ovat omiaan lisäämään kammottavaa – ja söpöä – tunnelmaa! 

 

 

Muumio

Hetkinen, kuka jätti hautakammion oven lukitsematta! Pelottava muumio havisuttaa historian lehtiä ja vavisuttaa naapureita. 

Muumioasu valmistuu helpoiten siten, että lapselle puetaan alle jo valmiiksi valkoiset vaatteet. Vaatteiden päälle voi kieputtaa haluamansa määrän sideharsoa tai vaikkapa vessapaperia muumiomaisen lookin saavuttamiseksi. “Kääreet” voi kiinnittää läpinäkyvällä teipillä tai varovaisesti pieni hakaneuloja hyväksikäyttäen.

Vinkki! Muumiot ovat ikivanhoja, joten uskottavuutta asuun voi hakea tahrimalla kääreitä. Esimerkiksi kahviroiskeet tai muut “ajan patinoimat” sotkut ovat vain tervetulleita. Lisäksi muutaman pään kääreistä voi jättää sitomatta, ikään kuin kääreet olisivat pikkuhiljaa purkautumassa pelottavan muumion tepastellessa ympäri naapurustoa. Hui!

Supersankari 

Supersankari pelastaa päivän, myös halloweenina! 

Sankarin asu toteutetaan pukeutumalla trikoisiin ja sitomalla harteille lakanasta tai muusta kankaasta tehty viitta. Supersankareiden on tärkeää suojella yksityisyyttään, joten muistattehan myös askarrella naamion pahvista tai paperista. 

Anna lapsen päättää mikä hänen supervoimansa on, ja valitkaa asusteen sen mukaan. Ekstranopealle sankarille lenkkitossut jalkaan, vahva supersankari voi kantaa mukanaan leikkipainoa, valonvoimia valjastava voi napata käteen taskulampun, ja niin edespäin. 

 

 

 

Vinkki! Jos haluat panostaa asuun, kokeile painattaa paidan rintamukseen kertakäyttöinen supersymboli. 

Ohjeet: 

  1. Tulosta haluamasi symboli tavalliselle tulostuspaperille. Leikkaa tarvittaessa muotoon.
  2. Leikkaa tuorekelmusta sopiva pala ja levitä se mahdollisimman tasaisesti tulosteen ympärille.
  3. Asettele tuloste haluamaasi kohtaan paidan rintamukseen.
  4. Silitä kovalla lämmöllä leivinpaperin läpi kunnes kelmu on sulanut kiinni paitaan. 

Huom! Älä koskaan silitä suoraan kelmun päältä, vaan käytä aina välissä leivinpaperia. ̈́

Merirosvo

Ahoi, seilori! Hauska merirosvoasu löytyy pienellä vaivalla kotitarvikkeista. Raitapaita vain päälle ja bandana-huivi päähän! Silmälapun voi askarrella helposti narusta ja kartongista. Muhkeat viikset kruunaavat minkä tahansa asun, mutta erityisen komeat ne ovat tietenkin rohkealla merirosvolla!

Vinkki! Puusta tai pahvista valmistettu miekka tuo asuun erityistä uskottavuutta. Maakravut vaviskoot!

Mestarikokki

Kaikki eivät halua näyttää pelottavilta edes halloweenina. Silloin voikin pukeutua vaikka maailman parhaaksi kokiksi! Asu valmistuu helposti esiliinaan ja kokinhattuun pukeutumalla. Kainaloon voi napata asusteeksi vaikkapa patongin tai eväskorin. Naaman voi sotkea hullunkurisesti jauhoihin.

Vinkki! Myös kokeilla voi olla viikset – oikein kippuraiset ja ranskalaiset sellaiset!

 

Xplora varmistaa turvallisuuden myös halloweenina

Halloween on lasten juhla, mutta monia vanhempia voi siltä jännittää päästää lapsi sekkailemaan naapurustoon. 

Xplora-kellopuhelimen tarkan GPS:n avulla vanhemmat voivat seurata keppostelijan sijaintia reaaliajassa. Turva-aluetoiminto antaa ilmoituksen, jos lapsi poistuu sovitulta alueelta. Tämän lisäksi kellopuhelin mahdollistaa yhteydenoton vanhempiin milloin vain, ja kulkee ihanan vaivattomasti ranteessa mukana. Kellopuhelin on oiva valinta ensipuhelimeksi silloin, kun aika ei ole vielä sopiva älypuhelimelle.

Jos harkitsette kellopuhelimen ostoa, suosittelemme tutustumaan huippumalleihimme X6Play ja XGO3