Askartele hauska hahmo yhdessä lapsesi kanssa

Ennenaikaan oli paperinukkeja, nykyään taas diginukkeja!

Diginuken stailaaminen, pukeminen ja persoonallisuuden luominen on hauska ja luovuutta kehittävä leikki, johon lapsi voi heittäytyä yksin tai yhdessä vanhemman kanssa.

Xplora paperinukke

Xplora paperinukke

Ohjeet:

 

  1. Ota screenshot Xplora-hahmosta.

 

2. Antakaa hahmolle nimi.

 

3. Aika suunnitella! Onko hahmo tyttö, poika vai joku muu? Onko kyseessä ihan tavallinen lapsi, vai ehkä noita, merirosvo, ritari tai keiju? Vain mielikuvitus on rajana!

 

4. Hahmon voi koristella Instagramin Story-valikossa. Instagram tarjoilee laajan valikoiman hauskoja tarroja ja giffejä. Hahmolle voi valita vaatteet, asusteet ja vaikka lemmikin. Onko hahmolla silmälasit tai siivet? Kulkeeko olalla mukana papukaija? Löytyykö päästä hauska hattu tai hiuksista rusetti? Tarroja etsiessä kannattaa käyttää vanhempia apuna, sillä useimmiten englanninkielisillä hakusanoilla löytää parhaat tulokset. 

 

5. Myös piirtomahdollisuutta kannattaa hyödyntää! Piirtämällä hahmolle saa juuri sellaiset hiukset, kengät tai mekon kuin itse haluaa.

 

6.  Jakakaa mestariteos Instagram-stoorissa ja tägätkää @xplora_suomi kuvaan! Jaamme kaikki ihanat ja ihmeelliset mestariteokset Instagram-tilillämme.

 

Jos digitaiteilu ei kiinnosta, kuvan voi tietenkin myös tulostaa ja Xplora-hahmon voi pukea perinteisin keinoin, eli värikyniä ja askartelua hyödyntäen!

Tässä vielä Xplora-tiimin taidonnäytteet:

Xplora diginukke

Xplora diginukke