Pidä lapsesi kiireisenä pääsiäisenä näillä askarteluvinkeillä

 

Pääsiäinen on oivallista aikaa lapsille heittäytyä luovaksi esimerkiksi askartelun merkeissä. Keräsimme listan hauskoista aktiviteeteista, joita kannattaa kokeilla vaikka koko perheen voimin!

Munankoristelu

Munankoristelu on pääsiäisen klassikko – ja hyvästä syystä! Keitettyjen munien tuunaaminen on hauskaa vaihtelua normaaliin askarteluun, ja pääsiäisfiilis on taattu. Keitä munat kovaksi ja taiteile kuoreen kukkasia, geometrisia kuvioita, noitia, kanoja tai pupuja – vain mielikuvitus on rajana! Tussit, sormivärit ja vesivärit toimivat hyvin tarkoitukseen. Voit myös kokeilla hedelmistä ja vihanneksista tehtyjä luonnonvärejä. 

Pääsiäispupumaskit

Pääsiäispuput kuuluvat tietenkin myös asiaan. Leikkaa kartongista tai paperista valmiiksi lapsen naaman kokoiset pupumaskit, ja anna lapsen koristella ne väreillä, pumpulipalloilla ja glitterillä. Kiinnitä sivuhin kuminauha, jotta lapsi voi koristelun jälkeen sujauttaa maskin naamalleen ja pupustella menemään. 

 

2

Pupunkorvapanta

Jos kokonainen maski ei innosta, pelkät pupun korvat voivat ajaa asian. Anna lapsen leikata kartongista “korvat” ja koristella ne niin villisti kuin hän haluaa. Sulat, paljetit ja serpentiini tuovat askarteluun juhlavan tunnelman. Kun korvat on valmiit, liimaa ne tavalliseen hiuspantaan tai pinneihin. 

3

Paperilautasista pääsiäisen tuntua 

Tiesitkö, että paperilautasista saa askarreltua monenlaisia hauskoja pääsiäiskoristeita? Leikkaa lautanen kananmunan tai pupunpään muotoiseksi ja anna lapsen koristella lautanen maalin, tussien tai tarrojen avulla. Aika hauskaa!

Kädenjäljestä taidetta

Jäljennä lapsesi kämmenen kuva paperille tai kankaalle. Muokkaa siitä pääsiäispupu, -tipu tai -lammas lisäämällä kuvioon korva, nokat ja jalat. 

3

Rohkaise lasta luovuuteen ja leikkiin. Jos joku kohta ei mene aivan ohjeiden mukaan, se ei haittaa mitään. Näissä asioissa ei ole oikeaa ja väärää!

Xplora tekee pääsiäisestä turvallisempaa

Palmusunnuntaina moni pieni noita suuntaa naapurustoon koristeltujen vitsojen kanssa. Xplora-kellopuhelimista löytyvän paikannusominaisuuden avulla vanhempi voi seurata virpomisreissua ja pysyä koko ajan kartalla lapsen sijainnista. Lapselle voi asettaa myös turva-alueen, jolta poistuttaessa vanhempi saa ilmoituksen puhelimeensa. Helposti ranteessa mukana kulkevalla puhelimella voi myös soittaa kotiin milloin vain.  

Turvallista, luovaa ja värikästä pääsiäistä kaikille!