#daysirecall – haastamme sinut

Internetistä ja sosiaalisesta mediasta on tullut suuri osa elämäämme. Nykyään lapset syntyvät näyttöjen keskelle ja mahdollisuudet globaaliin viestintään, kanssakäyntiin sekä tiedonhakuun ovat paremmat kuin koskaan. Vaikka teknologia tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia, on hauskaa muistella sitä, miltä lasten elämä näytti ennen tabletteja ja langattomia kuulokkeita. DR Michael Cheng kertoo CBC:n artikkelissa, miten toivoisi lastensa kokevan kesän, kuten hän itse sen koki 1970-luvulla: pyöräillen ja seikkaillen kunnes nälkä yllättää tai katuvalot syttyvät.

Pandemia jonka keskellä elämme, voisi antaa nykylapsille mahdollisuuden saada maistiaisen menneistä ajoista. Kun leirit ja harrastukset ovat peruttu, jäljelle jää vain aikaa sekä tilaa mielikuvitukselle. Vaikka meille aikuisille asioiden peruuntuminen ja mahdollisuuksien rajaantuminen saattaa tuntua ahdistavalta, lasten arki voi silti jatkua leikkien ja ilon täyteisenä.

 

Veljekset istuvat puussa ja ilmeilevät leikkisästi.
📸 @annieweliina

Lasten parhaat muistot eivät tule sisältämään ruutuaikaa

Kysyimme somessa seuraajiltamme, mistä heidän rakkaimmat lapsuudenmuistonsa koostuvat. Vastaukset vaihtelivat peleistä ja leikeistä kalastamiseen, ulkomaanmatkaan, eläintarhassa käyntiin ja kepposiin. Oikean elämän kokemukset ovat korvaamattomia emmekä usko, että edes nykylasten parhaat muistot tulevat sisältämään ruutuaikaa.

Lapsi syö hattaraa.
Lapsuudenmuistot eivät koostu pelkistä tapahtumista. Hajut, maut ja tunteet muodostavat myös muistoja! 📸 @tiiamaria_s

 

Internet ja sosiaalinen media ovat tulleet jäädäkseen. Emme voi sulkea silmiämme tältä kehitykseltä ja mekin Xploralla hyväksymme sen. Haluamme kuitenkin kannustaa vanhempia tekemään sellaisia valintoja, jotka lisäävät lasten aktiivisuutta ja minimoivat mm. puhelinriippuvuuden syntymistä liian nuorella iällä. Parhaat lapsuusmuistot koostuvat aktiviteeteista, yhdessäolosta, liikunnasta, rentoutumisesta, jännityksestä ja yllätyksistä. Tasapainon luominen tekniikan ja lasten välille on yksi tärkeistä tehtävistämme.

#Daysirecall – Haastamme sinut!

Mikä on sinulle rakkain, iloisin tai kultaisin muisto lapsuudesta? Löytyykö omasta älypuhelittomasta nuoruudestasi jotain, jota haluaisit välittää omalle lapsellesi? Jaa ajatus, kuva tai muisto Instagramissa hashtagillä #daysirecall ja haasta ystäväsi mukaan!

Seuraa meitä Instagramissa ja jaa muistosi ✨