Anna lapsellesi vapautta turvallisesti GPS:n ja turva-alueiden avulla

 

Näyttökuva 2022 8 18 kello 15.12.43

Xploran palkituissa kellopuhelimissa on monia ominaisuuksia, joihin jo miljoona vanhempaa ympäri maailman ovat rakastuneet! Sisäänrakennettu GPS ja mahdollisuus luoda turva-alueita ovat tärkeimpiä ja käytetyimpiä Xplora-kellopuhelimen ominaisuuksia. Tästä artikkelista pääset lukemaan mitä hyötyä niistä on ja missä tilanteissa niitä voi hyödyntää.

 

Me Xploralla haluamme, että lapset voivat oppia itsenäisyyttä turvallisesti ja että myös vanhemmat voivat olla turvallisin mielin lapsen ottaessa itsenäisyyden ensiaskeleita. Tiedämme, että lasten mahdollisuus tuntea vapautta ja itsenäisyyttä on uskomattoman tärkeää kehitykselle ja itsetunnolle. Samaan aikaan vanhemmat voivat tarvita tukea ja varmistusta siihen, että heidän lapsensa kyllä pärjäävät ja ovat turvassa.

 

Teknologia on täällä!

Haluamme opettaa lapsia olemaan itsenäisempiä, mutta maailma ympärillämme on muuttunut sitten oman tai vanhempiemme lapsuuden. Olet varmastikin kuullut vanhempien sukupolvien sanovan: ”kun me olimme lapsia, menimme minne halusimme ja kaikki meni aina hyvin”. Mutta maailma muuttuu jatkuvasti ja teknologia on täällä auttamassa meitä navigoimaan nykymaailmassa ja pysymään turvassa.

Keskustelu vanhempien valvonnasta käy kuumana koko ajan. Missä määrin vanhemmat saavat valvoa ja seurata omia lapsiaan? Ja kuinka pitkään he saavat seurata lastensa jokaista liikettä? Kaikki nämä ovat hyvä kysymyksiä ja ne tulee ottaa vakavasti. Asettakaa itse omat rajat, jotka sopivat teidän perheellenne ja lapsille.

 

Vapaus on tervettä

Xploran kellopuhelimet ovat turvallisia ja ne valvovat lasten turvallisuutta tasapainoisella tavalla. Kun lapset saavat Xploran kellopuhelimen, heillä on mahdollisuus myös oppia itsenäisemmiksi ja kehittää sosiaalisia taitoja ilman, että vanhemmat juoksevat koko ajan heidän kannoillaan. Ymmärrämme, että vanhempana on joskus vaikea päästää irti, vaikka tietäisikin sen olevan tärkeää lapsen kehityksen kannalta.

Lapsille on todella tärkeää saada tuntea itsenäisyyttä, ja että he ovat onnistuneet jossain ihan itse. Tällaiset kokemukset antavat lapsille uskoa, että he voivat oppia ja pärjäävät myös itsenäisesti. Nämä kokemukset jäävät lapsen mieleen pitkäksi aikaa. Antaessamme lapsille vastuuta, he kasvavat ja oppivat luottamaan itseensä. Tämä tapahtuu tutkimalla ja kokeilemalla – ilman vanhempien ja aikuisten jatkuvaa läsnäoloa.

 

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

image00024

GPS ja turva-alueet

Xploran kellopuhelimissa on sisäänrakennettu GPS ja mahdollisuus luoda turva-alueita. Turva-alueet ovat huoltajan määrittämiä alueita, esimerkiksi koulun tai kodin ympärillä. Saat huoltajan sovellukseen ilmoituksen aina, kun lapsi saapuu tai poistuu turva-alueelta. Turva-alue voi olla säteeltään 300-5000 metriä.

Teknologia ei korvaa aikuista

Puhelimesta voi loppua akku tai se voi muuten rikkoutua. Mikään teknologinen ratkaisu ei ole erehtymätön. On tärkeää korostaa, ettei kellopuhelin tai mikään teknologia täysin korvaa silmällä pitävää ja huolehtivaa aikuista/vanhempaa.

 

Näin luot turva-alueita:

 1. Avaa “Xplora”-huoltajan sovellus.
 2. Valitse sovelluksesta lapsen kello, jolle haluat asettaa turva-alueita.
 3. Klikkaa päänäkymässä olevaa osoitetta, jonne kello on juuri nyt paikannettu. Huom: kellon akussa tulee olla virtaa, jotta paikannus toimii.
 4. Näytölle avautuu kartta, josta näet missä kello (ja lapsi) on juuri nyt.
 5. Karta yläreunassa näkyy useita vaihtoehtoja. Valitse niistä “Turva-alue”.
 6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta “Muokkaa turva-alueita”.
 7. Näet nyt listan luoduista turva-alueista. Luodaksesi uuden turva-alueen, paina plus merkkiä oikeasta yläkulmasta.
 8. Zoomaa lähemmäs tai kauemmas kartalla, jotta saat merkittyä keskipisteen halutulle turva-alueelle. Paina haluttua keskipistettä luodaksesi turva-alueen. Voit myös kirjoittaa halutun osoitteen keskipisteelle yläreunan tekstikenttään. Turva-alue voi olla esimerkiksi koti, koulu, isovanhempien tai ystävän koti.
 9. Anna turva-alueelle nimi ja valitse kuinka suuren turva-alueen haluat luoda. Turva-alue voi olla säteeltään 300-5000m.
 10. Paina ”Tallenna”.

 

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

blogi

Mitä seuraavaksi? Mihin voin näitä ominaisuuksia hyödyntää?

Tässä muutama vinkki, mihin voit hyödyntää Xplora-kellopuhelimen GPS- ja turva-alue-ominaisuuksia.

 • Lapsesi olisi valmis kulkemaan kouluun yksin, mutta vanhempana kaipaat varmistusta siitä, että lapsi pääsee turvallisesti kouluun ja takaisin. Luo turva-alue kotoa kouluun tai seuraa lapsen matkaa reaaliajassa GPS:n avulla.
 • Lapsesi tykkää käydä naapurissa kavereiden luona leikkimässä. Xploran avulla voit päästää lapsesi huoletta kavereille itsenäisesti kylään ja soittaa, kun hänen tulee tulla kotiin syömään. Turva-alueita hyödyntämällä saat myös ilmoituksen, jos lapsesi päätyykin poistumaan naapurustosta kauemmaksi.
 • Onko sinulla paljon tehtävää kotona etkä millään ehdi lasten kanssa viereiseen leikkipuistoon? Anna lasten tuntea itsenäisyyttä ja mennä leikkipuistoon itse. Olethan vain yhden puhelinsoiton päässä. Luomalla turva-alueen leikkipuiston ympärille, saat ilmoituksen jos lapsesi poistuu alueelta.
 • Lapsilla usein lyhytkin koulumatka saattaa kestää jopa tunteja. Varsinkin jos perheessä on pieni haaveilija tai tutkija, joka jää tutkimaan jokaisen kiven ja kävyn tai muuten vaan jää kavereiden kanssa hyppimään jokaiselle ojan penkalle. GPS:n avulla voit tarkastaa missä lapsesi on ja tarvittaessa soittaa mikä siinä koulumatkassa kestää.
 • Oletko kyllästynyt kuskaamaan lastasi harrastuksiin? Pyydä heitä ottamaan pyörä ja ajamaan tällä kertaa sinne itse – jos siis lapsi on siihen tarpeeksi vanha ja harrastukset ovat kohtuullisen matka päässä!

 

Kaikki tietojen tallennus Xploran-kellopuhelimissa tapahtuu GDPR-säännösten mukaisesti. Tämän vuoksi GPS-paikannuksen päivitys saattaa kestää joskus hieman kauemmin.

 

Lue vanhempien tarinoita siitä, miten Xplora on pelastanut heidät ja heidän lapsensa ikäviltä tilanteilta.

Lue HS.fi:stä artikkelimme liittyen lasten ja teknologian välisestä suhteesta: Tule hyvä puhelin, älä tule paha puhelin.

 

Tilaa täältä oma Xplora-kellopuhelimesi: