Isänpäivä – yhdeltä isältä toiselle!

Isyys on uskomattoman ihana asia. Hyvää isänpäivää kaikille! Vanhemmuus voi toisinaan olla raskasta ja väsyttävää, mutta toisaalta vanhemman rooli tuo elämään rakkautta, hauskuutta ja ikimuistoisia hetkiä. Rakkautta omia lapsia kohtaan ei voi edes sanoin kuvailla.

 

Isänpäivän kunniaksi julkaisemme erityisen tekstin – yhdeltä isältä toiselle.

 

Isä ja lapset

Tärkeä roolimalli

Isä. Olet lastesi suurin roolimalli. Sanoillasi ja teoillasi on valtavasti merkitystä. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä sinunkaan tarvitse olla. Se miten suhtaudut itseesi, heijastuu myös lasten itsetuntoon ja käyttäytymiseen. Muista siis olla itsellesi armollinen!

Ehdotonta rakkautta

On mieletön etuoikeus kasvaa perheessä, jossa vanhemmat rakastavat lapsiaan ehdoitta. Rakkauden osoittaminen sanoin ja teoin antaa lapselle hyvät lähtökohdat elämään. Tulet varmasti saamaan takaisin kaiken sen, mitä annat lapsillesi. Sanonta “koti on siellä missä sydän on”, pitää paikkansa siinä mielessä, että sydämellinen ilmapiiri luo koko perheelle perusturvallisuuden tunnetta ja iloa.

Rajoja ja kärsivällisyyden koettelua

Rajojen asettaminen tuo omat haasteensa lasten kasvaessa. Lapset kaipaavat ennustettavuutta ja selkeyttä siinä, mikä on ok ja mikä ei. Vanhemmat toimivat perheen rakastavina johtajina, jotka asettavat sääntöjä ja rajoja. Tämä rooli ajaa meidät usein äärirajoille, kun 3v ei esimerkiksi suostu laittamaan talvella kenkiä jalkaan ja oma palaveri alkaisi 5min päästä… #vainlapsiperhejutut

Tunteiden näyttäminen on arvokasta ja tärkeää

“Miehet eivät itke” on jo niin vanhentunut lausahdus, että sen kirjoittaminenkin tuntuu hölmöltä. Jos töiden jälkeen on esimerkiksi väsynyt ja stressaantunut olo, tästä voi kertoa lapselle avoimesti. Näin lapsi ymmärtää, ettei negatiiviset tunteet liity häneen ja vanhempi voi samalla näyttää esimerkkiä, miten näiden tunteiden vallassa kannattaa toimia.

Pienten asioiden huomioiminen voi olla suurempaa kuin uskot

Arjen pienistä asioista iloitseminen luo elämään positiivisen kierteen. Uunissa tuoksuvat pullat, aamuauringon säteet, tuore kuppi kahvia, ensilumi kotipihassa ja hymy kaupan kassalla… Opetetaan lapsiamme iloitsemaan ja olemaan kiitollisia kaikista elämän pienistä iloista.

 

Vanhemmuuteen kasvaminen on pitkä ja kivinen tie, mutta sen tuomat palkinnot ovat mittaamattoman arvokkaita. Kuinka taitavia lapsemme ovatkaan ja miten paljon heitä rakastamme. Voimme oppia paljon seuraamalla lasten ennakkoluulotonta ja elämäniloista touhuamista. Lapset ovat kuin aarteita, jotka maustavat elämäämme merkityksellä, läsnäololla ja onnella. <3 Olet maailman paras isä, juuri sellaisena kuin olet!

 

– Isä

 

Xmove aktiivisuusranneke ja X5 Play kellopuhelin

Xplora tuo perheen yhteen

Xplora tuo perheet yhteen liikunnan avulla. XMOVE aktiivisuusranneke on suunnattu aikuisille tasapainoisen ja aktiivisen arjen tueksi. Yhdessä vietetty aika liikkuen ja leikkien palkitaan Goplay alustassa, jossa päivän aikana kertyneet askeleet muuttuvat Xplora kolikoiksi. Lue lisää XMOVE aktiivisuusrannekkeesta ja osta omasi nyt!