Kesämuistilista lapsiperheille

Lapset hyppivät iloisina ulkona

Ihanaa, kesä on täällä! Uintiretkiä, mansikoita, pyöräilyä jätskikioskille, leikatun nurmikon tuoksua. Makeimpien muistojen takaamiseksi keräsimme kesämuistilistan lapsiperheille. Tätä listaa noudattamalla kesä Xploran kanssa sujuu mukavan rennoissa merkeissä.

Tässä muutama vinkki siihen, miten voit parhaiten rentoutua tänä kesänä Xplora-kellopuhelimen kanssa:

Suojaa ihoasi auringolta!

Erityisesti lasten herkkä iho kannattaa suojata auringon haitallisilta säteiltä. Kesän edetessä ei rasvauksen kanssa kannata kitsastella, vaan tarttua suosiolla viidenkympin suojakertoimeen. Varmista, että aurinkorasvasi suojaa sinua ja perhettäsi sekä UVB- että UVA-säteiltä. Parhaan suojan saat varustautumalla peittävällä vaatetuksella ja aurinkohatulla. Keskipäivän paahtavaa aurinkoa kannataa pyrkiä välttämään pysyttelemällä suosiolla varjossa. 

Käytä aurinkolaseja

Ihon lisäksi myös silmät olisi hyvä suojata auringolta. Lasten silmät ovat erityisen herkät, minkä vuoksi kannattaa valita tummasävyiset kategoria kolmen, tai meren äärellä kategoria neljän, aurinkolasit. 

Laita data roaming päälle ulkomailla

Jos aikomuksissa on nauttia kesästä ulkomailla, ei hätää – Xplora toimii useimmissa maissa. Muistathan kuitenkin laittaa data roaming -tilan päälle. Se onnistuu helposti:

  1. Siirry kellopuhelimen asetuksiin.
  2. Valitse “Yhteydet”.
  3. Napsauta kohtaa “Data roaming” ja varmista, että se on päällä.

Muista juoda vettä

Hikoillessa vartalo tarvitsee normaalia enemmän nestettä pysyäkseen nesteytettynä. Paljon nestettä sisältävät hedelmät ja kasvikset ovat mainioita välipaloja kuumina päivinä. Lautaselle kannattaa valikoida esimerkiksi tuoreita mansikoita, vesimelonia, kurkkua ja tomaattia. 

Riisu Xplora ennen uintia

Xplora-kellopuhelin kannattaa ottaa pois lapsen ranteesta ennen aurinkorasvan levittämistä tai uintia. Xplora on sertifioitu “vedenkestäväksi”, mutta sitä ei siitä huolimatta kannata ehdoin tahdoin altistaa vedelle. Kellopuhelin kestää esimerkiksi sadetta tai kevyitä vesileikkejä, mutta ei paineellista suihkuttamista tai upottamista syvään veteen pitkäksi ajaksi. Kaikki vesi ei myöskään ole samaa: kloori, shampoo, suola ja muut vastaavat ovat omiaan pilaamaan teknisen laitteen, eikä vedenkestävyyttä voi näissä tilanteissa siis taata. Helpointa on jättää Xplora rannalle silloin kun uintiretket tai mökin sauna kutsuvat!

Jos teidän perheestä ei vielä löydy Xploraa, tutustu malleihimme tästä. Voit toki myös siirtyä suoraan ostoksille!

Testaa uikkarit jo kotona

Vieläkö uikkarit mahtuvat? Pue uimavarusteet päälle jo kotona välttääksesi ikäviä yllätyksiä rannalla. 

Pakkaa pumppu mukaan rannalle

Mikään samalla ei latista tunnelmaa samalla tavalla kuin löysä uimapatja! Säästä isän ja äidin keuhkoja ja nappaa mukaan pumppu, jolla vesilelut täyttyvät sutjakasti.

Oletko jo valmistautunut kaikkeen? Sitten kesäloma voikin alkaa!

Xplorasta löytyvällä kameralla lapsi voi ikuistaa kesän parhaat muistot itse ja lähettää ne suoraan isovanhemmille. Hymyä huuleen!

 

Lapset pyöräilevät