Liian kylmä ulkoilulle? Poimi ideat lapsiperheiden sisäaktiviteetteihin

Kun elohopea sukeltaa luitakalvaviin pakkaslukemiin, ulos lähteminen esimerkiksi luistelun merkeissä voi tuntua liian kunnianhimoiselta. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö perheesi voisi nauttia yhdessäolosta myös pakkasaikaan  – se vaatii käytännössä vain ripausta luovuutta. Tässä blogissa tutustumme sisätiloihin sopiviin talviaktiviteetteihin, jotka piristävät arkea silloin kun  kun ulkoseikkaulut ovat yksinkertaisesti liian jäisiä selätettäväksi.

 

 

Itsetehty talven ihmemaa

Ulkona voi pakastaa, mutta pienellä vaivasta talvesta pääsee nauttimaan myös sisällä! Muuta olohuoneesi taianomaiseksi talvimiljööksi. Järjestä askartelupiste, jossa voitte tehdä paperilumihiutaleita, lumiukkoja ja muita talviteemaisia koristeita. Anna luovuuden virrata: työskennelkää yhdessä talven lumouksen luomiseksi sisätiloissa.

Talvinen leivontapuuha

Kun kylmä kipristää varpaita, etsi lämpöä keittiön tunnelmasta järjestämällä perheelle talvinen leivontamaraton. Valitse reseptejä, jotka tuovat esiin kauden maut, kuten piparkakut, korvapuustit tai kaakaokuppikakut. Kotisi täyttyy herkullisista tuoksuista, ja koko perhe voi nauttia yhdessä leipomuksistaan.

(Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.)

Löydä lautapelien riemut

Pakkaskeli on täydellinen aika puhdista suosikkilautapelit tomusta ja pölystä, ja muuntaa olohuoneesi viihdekeitaaksi. Ystävällisen kilpailun merkeissä vietetty päivä sekä viihdyttää että vahvistaa perhesiteitä. Jos vanhat pelit kyllästyttää, uusia pelejä voi lainata myös kirjastosta ilmaiseksi. 

Perheen elokuvamaratoni

Luo mukava elokuvakeidas peittojen, tyynyjen ja valitsemiesi leffojen avulla. Olipa kyseessä sitten klassinen animoitu talvikertomus tai sydämellinen perhe-elokuva, elokuvamaratoni on täydellinen tapa pysyä lämpimänä sisätiloissa samalla nauttien laadukkaasta yhteisestä ajasta.

Virtuaalinen matkaelämys

Tee virtuaalimatka lämpimämpiin kohteisiin tutustumalla eri kulttuureihin ja keittiöihin. Suunnittele teemailta, jossa jokainen perheenjäsen esittelee matkakohteen, ja kaikki voivat nauttia maailman monimuotoisuudesta kotinsa lämmössä. 

Itse tehty talvispa

Taistele kylmyyttä muuttamalla kotisi rentouttavaksi talvispaksi. Järjestä itsetehdyt kasvonaamiot, käsikuorinnat ja lämpimät jalkakylvyt – tietenkään saunaa unohtamatta! Nauti päivästä hemmottelun parissa ja luo rauhoittava ilmapiiri, joka tasapainottaa ulkoilman karuutta.

Lukuretriitti

Paetkaa kirjojen maailmaan perheen yhteisellä lukuretriitillä. Luo mukava nurkkaus peitoilla ja tyynyillä, ja kannusta jokaista perheenjäsentä valitsemaan kirja luettavaksi tai jakamaan suosikkikertomuksensa. Yksinkertainen, mutta nautinnollinen tapa rentoutua yhdessä. Kylkeen ehkä vielä kaakaot?

 

 

Äärimmäisen kylmän sään ei tarvitse tarkoittaa tylsyyttä tai eristäytymistä. Näiden sisäaktiviteettien avulla perheesi voi muuttaa purevan pakkasen mahdollisuudeksi lämmölle, yhteydelle ja hauskalle yhdessäololle.