Minkä ikäisille Xplora kellopuhelin sopii?

Lasten Xplora kellopuhelimet sisältävät toimintoja, joita et löydä muista älykelloista. Se on lapsille suunniteltu ensimmäinen puhelin, joka mahdollistaa helpon yhteydenpidon. Täydellinen valinta perheille, joissa älypuhelimen hankintaa halutaan lykätä. Xplora mukautuu perheen tarpeisiin, olipa lapsi vasta 5-vuotias tai jo alakoulun ylemmillä luokilla.

Xplora puhelin leikeissä mukana. Minkä ikäisille Xplora puhelin sopii?

 

Turvaa leikki-ikäiselle (4–5-vuotiaat)

Koska Xplora on suunniteltu nimenomaan lapsille, sen käyttö on helppoa ilman luku ja kirjoitustaitoakin. Selkeät kuvakkeet auttavat lasta navigoimaan eri toimintoihin ja ääniviestit sekä emojit takaavat mutkattoman viestittelyn. ”Kellopuhelimen avulla Noel on myös oppinut ymmärtämään kelloa, mikä on meidän mielestä 4-vuotiaalle jo hieno taito!” kertoo @jjannita instagram postauksessaan. 

Jokainen lapsi itsenäistyy omaa tahtiaan ja on tietysti tärkeä kuunnella yksilöllisiä tarpeita. Kun aika koittaa, lapsen voi päästää turvallisin mielin omalle kotipihalle ilman aikuista, kun lapsen ensimmäinen puhelin Xplora on ranteessa mukana. Seurattavuus ja tavoitettavuus nousivat tärkeinä teemoina esille, kun kysyimme seuraajiltamme Instagramissa, mitä Xploran toimintoja he pitävät tärkeimpinä alle kouluikäisillä lapsilla. 

 

Lasten ensimmäinen puhelin. Koululaiset pihalla Xplora puhelin ranteessa.

Ensimmäinen puhelin koululaiselle (6–8-vuotiaat)

Koulun aloittaminen on monille luonnollinen hetki hankkia lapselle ikioma ensimmäinen puhelin. Vanhempien on hyvä kuitenkin miettiä, onko älypuhelin välttämättä tarpeellinen vielä 6–7-vuotiaalle? Kyseessä on kuitenkin vielä lapsi, jolla riittäisi rutkasti mielikuvitusta sekä luovuutta, jos niille antaa tilaa. 

Koulutilassa Xplora toimii vain rannekellona, jolloin työrauha on taattu. Sinä vanhempana näet kuitenkin aina lapsen sijainnin ja voit olla häneen tarvittaessa yhteydessä. Koulutilan voi aikatauluttaa huoltajien sovelluksesta lapsen lukujärjestyksen mukaan ja halutessasi voit vaikka asettaa turva-alueen koulun pihaan, jolloin saat automaattisesti ilmoituksen, kun lapsi saapuu ja lähtee koulusta.

Kellopuhelimen ansiosta lapsi voi helposti pitää yhteyttä tuttuihin, jotka sinä olet lisännyt Xploran yhteystietoihin. Tässä iässä lapsi saattaa jo viettää aikaa yksin kotona esim. koulun jälkeen, joten toimiva kommunikaatio on erityisen tärkeää. Kun elinpiiri laajenee, Xplora tuo turvaa kaikille osapuolille. Varaudu siihen, että muiden lasten vanhemmat kyselevät sinulta missä tuo pieni kaveriporukka liikkuu, jos omallasi on Xplora ranteessa. 😄

 

Pojat halaavat Xplorat älykellot ranteissa

Aktiiviset koululaiset (9–12-vuotiaat)

Askelmittari on kova sana etenkin vanhemmilla Xploran käyttäjillä. Askelia kerätään #GOPLAY palkintojen perässä niin hurjaa tahtia, että vanhempien askelmäärät jäävät kakkosiksi. 

Xplora on helppo ottaa mukaan kouluun ja harrastuksiin, sillä se on pieni ja näppärä. Vaikka vauhti kasvaisi, kellopuhelin pysyy tiiviisti lapsen mukana, eikä jää skeittipuiston reunalle reppuun lojumaan. Xplora antaa vapautta. 

Emme missään nimessä ole internettiä ja teknologian kehitystä vastaan. Tiedämme, että haitallisen sisällön ja vaarojen lisäksi internet ja sovellukset voivat tuoda paljon iloa ja siksi haluammekin tukea niiden turvallista valvottua käyttöä. Kun omalla puhelimella ei näihin sisältöihin pääse, voit tukea lapsen mediakasvatusta paremmin. 

Haasteena tällä ikäryhmällä on varmasti ryhmäpaine: ”kaikilla muillakin on jo”. Juttele avoimesti muiden vanhempien kanssa. Ehkä muillakin on samankaltainen tunne, että älypuhelimen hankkimista haluttaisiin lykätä, mutta sosiaalinen paine jostain syystä kasvaa. Älypuhelin tuo valtavasti vastuuta ja sen vaaroista on syytä olla tietoinen. Onko lapsi valmis kantamaan vastuun?

Anna lapselle 2 vuotta lisää lapsuutta

Tarve puhelimelle tulee vastaan perheissä eri aikoihin. Voit lukea lisää ensipuhelimen hankintaan liittyvistä suosituksista mm. MLL:n sivuilta. Olipa kyse vilkkaasta 5-vuotiaasta tai kokeneesta koululaisesta, Xplora soveltuu hyvin kaikkiin tarpeisiin. Minkä ikäisille Xplora puhelin sopii? Vastaus on helppo: Xplora on täydellinen ensimmäinen puhelin kaikille. Haluamme antaa lapsille 2-vuotta lisää lapsuutta! 

Lue lisää Xplora kellopuhelimista ja tilaa nyt. Tarjoamme aina ilmaisen ja nopean kuljetuksen yli 100€ tilauksiin. Seuraamalla Xploraa Instagramissa ja Facebookissa, pysyt aina ajan tasalla uutuuksista, vinkeistä sekä kilpailuista! 

Osta lasten ensimmäinen puhelin nyt!