Sadepäivän ei tarvitse olla tylsä – lue vinkkimme koko perheen tekemiseen

 

Kaikki voivat varmasti olla samaa mieltä siitä, että kesä on parhaimmillaan kun taivas on sininen ja aurinko paistaa. Sadepäivistäkin kannattaa kuitenkin ottaa kaikki irti. Tässä meidän vinkkimme onnistuneeseen sadepäivään koko perheelle!

  • Järjestä aarrejahti

Kuka sanoi, että aarrejahdit kuuluvat vain pääsiäiseen? Pyydä lapsia odottamaan toisessa huoneessa, kun piilotat pieniä herkkuja tai leluja ympäri kotia. Etsimisen ja löytämisen riemu on ylimmillään, etenkin jos kisaan lisätään jännitystä esimerkiksi aikarajoituksella. 

  • Rakentakaa yhdessä linnake

Olohuoneesta tulee seikkailujen ja leikkien keskus, kun sinne rakennetaan oma satulinnake tyynyistä, tuoleista, vilteistä tai mistä vain – vain kirjaimellisesti taivas on rajana. Linnakkeessa voi pitää leikkien jälkeen vaikka yhteisen lukuhetken tai syventyä katsomaan elokuvaa. 

  • Keksienkoristelukisa

Monet meistä ovat kokeillet pipareiden koristelua joulun alla, mutta miksi siihen ei voisi ryhtyä myös sateisena kesäpäivänä? Keksit voi tarpeenvaatiessa ostaa kaupasta, ja koristeluun voi käyttää sokerimassaa, karkkeja, nonparelleja ja tomusokeria. Parasta tietenkin koristelun jälken koittava herkkuhetki. 

  • Soitto isovanhemmille

Sateisena päivänä ehtii mainiosti pirauttaa isovanhemmille ja käydä läpi kesäloman tärkeimmät kuulumiset. Xplora-kellopuhelimen avulla lapsi voi myös pitää yhtyettä läheisiin itsenäisesti. Puhelimella voi soittaa vain huoltajan ennalta hyväksymiin numeroihin, eli sen käyttö on tavallista älypuhelinta turvallisempaa. Monet Xploran käyttäjät ovat todenneet kellopuhelimen lisänneen merkittävästi lapsen yhteydenpitoa isovanhempien kanssa. 

  • Tanssikemut

Sateen ei tarvitse tarkoittaa pelkkää istuskelua. Laittakaa parhaat biisit soimaan ja pitäkää tanssibileet. Jokainen osallistuja saa vuorollaan päättää kappaleen. 

  • Seikkaile kotona

Löytyykö teiltä ullakkoa, varastoa tai kellaria – paikkaa, jossa ei yleensä hengailla koko perheen kesken? Voisiko yllättävä paikkavalinta johtaa hauskaan tutkiskeluun, muisteluun tai uuteen leikkiin?

  • Äänikirjat

Jos vanhempien äänihuulia väsyttää, satuhetken voi suorittaa myös äänikirjan avulla. Lapsille suunnattuja äänikirjoja on paljon, ja mikä olisi sen mukavampaa kuin kuunnella sateenropinaa ikkunaa vasten samalla, kun joku kertoo jännittävää ja hauskaa tarinaa?