Tarvitseeko lapsi puhelimen koulun alkaessa?

Koulun alkaessa monet vanhemmat päättävät esitellä lapsilleen ensimmäisen matkapuhelimen. Puhelimen hankkimisessa on paljon positiivisia puolia: se tuo turvallisuuden tunnetta ja helpottaa jokapäiväistä suunnittelua ja yhteydenpitoa perheen kesken. Jo 700 000 vanhempaa onkin valinnut lapsilleen Xploran älypuhelimen.

 

Xploran visio on ollut alusta asti selkeä: haluamme auttaa lapsia tutkimaan maailmaa turvallisesti ja nauttimaan lapsuudesta niin kuin pitääkin: liikkuen, leikkien ja luoden. Ennen kuin Xplora esitteli lastenpuhelimensa, markkinoilla ei juuri ollut lapsille suunnattuja mobiilituotteita. 

 

Tavallisen älypuhelimen mukana tulee paljon vanhuksille ja aikuisille suunniteltua sisältöjä ja toimintoja, joita lapset eivät tarvitse. 

 

Xplora-älykellon avulla lapset saavat olla lapsia – ja aikuiset voivat yhä pitää lankoja käsissään! Huoltajan sovelluksessa vahempi voi määrittää itse, kehen lapsi voi olla yhteydessä. Saman sovelluksen avulla saat myös tietoa siitä, missä lapsesi on.

 

Älykellomme Xplora X5 Play on varustettu seuraavilla toiminnoilla:

 

✔️ Soittotoiminto

 

✔️ GPS-toiminto

 

✔️ Koulutila

 

✔️ Kamera

 

✔️ Askelmittari

 

✔️ Ääniviestit

 

✔️ Ei sosiaalista mediaa ja Internetiä

 

✔️ SOS-painike

 

 

Miksi Xplora-älykello koulun alkuun?

 

Xplora on helppo johdatus mobiilimaailmaan. Älykellomme ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä. Olemme poistaneet sosiaalisen median, pääsyn Internetiin ja sopimattoman sisällön. Näin lapset ja vanhemmat voivat keskittyä tärkeimpään: yhteydenpitoon läheistensä kanssa.

 

Xplora on kolmiosainen palvelu, joka koostuu seuraavista komponenteista:

Xploran älykello

Xploran huoltajan sovellus

Xploran tarjoama SIM-kortti

 

Koska Xplora on suunniteltu nimenomaan lapsille, olemme poistaneet älypuhelimesta kaikki  ei-toivotut ominaisuudet. Samalla olemme säilyttäneet kaikki perustoiminnot (kuten puhelut ja ääniviestit) ja kehittyneen GPS:n. 

 

Xploran avulla vanhemmat voivat tavoittaa lapsen koulupäivän aikana. Tutkimuksemme mukaan useimmat vanhemmat kokevat tärkeänä sen, että vanhemmat voivat tarpeen mukaan tavoittaa lapsen myös koulusta – ja toisinpäin.

 

 

Mikä on koulutila?

 

Koulutila on kiinteä on-off-aika-asetus, joka estää lapsia käyttämästä älykelloa määritettyjen aikojen ulkopuolella. Silloin älykello toimii yksinomaan tavallisen kellon tavoin, eivätkä muut toiminnot ole lapsen käytettävissä. Vanhemmat hallitsevat tätä vanhempainsovelluksemme kautta, eivätkä lapset voi laittaa tilaa päälle tai pois itse. Näin älykello ei ole häiriö luokkahuoneessa lapsille tai opettajalle. Askelmittari toimii, vaikka koulutila olisi päällä ja innostaa elämään kouluarkea aktiivisemmin.

 

 

Entä kamera?

Lasten kuvien julkaisemisessa verkossa on omat riskinsä. Siksi on tärkeää, että lapsilla, joilla on kameralla varustettu matkapuhelin, on myös selkeät rajat kameran käytölle.

 

Aivan pienimpien lasten voi olla hyvä välttää kameraa. Niin kauan kuin Xplora on koulutilassa, kameratoiminto on myös poissa käytöstä. Kuten aiemmin mainittiin, koulutilassa Internetiin ei ole pääsyä, joten kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa älykellon kautta ei ole mahdollista. Lisäksi Xploralla otettuja kuvia saa jakaa vain ennalta hyväksytyille yhteyshenkilöille, joten älykello on loistava vaihtoehto pienimmille lapsille.

 

Onnea koulun alkuun!

Koulun alkaminen on jännittävää riippumatta siitä, onko lapsella edessä ensimmäistä koulupäivä vai uuden luokka-asteen aloitus. 

 

Uusi kouluvuosi on aina jännittävä niin nuorille kuin vanhoillekin – uusi luokka, uudet ystävät, ehkä uusi koulukin.

 

Xplora tuo helpotusta ja iloa uuteen alkuun!