Tarvitseeko lapsi puhelimen koulun alkaessa?

Xplora älykello on hyvä vaihtoehto matkapuhelimelle koulun alkessa.

 

Koulun alkaessa monet vanhemmat päättävät esitellä lapsilleen ensimmäisen matkapuhelimen. Puhelimen hankkimisessa on paljon positiivisia puolia: se tuo turvallisuuden tunnetta ja helpottaa jokapäiväistä suunnittelua ja yhteydenpitoa perheen kesken. Jo 1 000 000 vanhempaa onkin valinnut lapsilleen matkapuhelimen ominaisuudet sisältävän Xploran älykellon.

Xploran visio on ollut alusta asti selkeä: haluamme auttaa lapsia tutkimaan maailmaa turvallisesti ja nauttimaan lapsuudesta niin kuin pitääkin: liikkuen, leikkien ja luoden. Ennen kuin Xplora esitteli ensimmäisen älykellonsa, markkinoilla ei juuri ollut lapsille suunnattuja mobiilituotteita. 

Tavallisen älypuhelimen mukana tulee paljon aikuisille suunniteltua sisältöjä ja toimintoja, joita lapset eivät tarvitse. 

Xploran avulla lapset saavat olla lapsia – ja aikuiset voivat yhä pitää lankoja käsissään! Huoltajan sovelluksessa vahempi voi määrittää itse, kehen lapsi voi olla yhteydessä. Saman sovelluksen avulla saat myös tietoa siitä, missä lapsesi on.

 

Kaikki kellomme on varustettu seuraavilla toiminnoilla:

✔️ Soitto- ja viestitoiminnot

✔️ GPS-paikannus turva-alueilla

✔️ Koulutila

✔️ Kamera

✔️ Askelmittari

✔️ Ääniviestit

✔️ Ei sosiaalista mediaa ja Internetiä

✔️ SOS-toiminto

 

Näyttökuva 2022 7 23 kello 16.43.31

 

Miksi älykello koulun alkuun?

Xplora johdattaa lapset turvallisesti mobiilimaailmaan. Kellomme ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä. Olemme poistaneet sosiaalisen median, pääsyn Internetiin ja sopimattoman sisällön. Näin lapset ja vanhemmat voivat keskittyä tärkeimpään: yhteydenpitoon läheistensä kanssa.

Xplora on kolmiosainen palvelu, joka koostuu seuraavista komponenteista:

  • Kello
  • Huoltajan sovellus
  • Liittymä

Koska kellomme on suunniteltu nimenomaan lapsille, olemme poistaneet kellosta kaikki ei-toivotut ominaisuudet. Samalla olemme säilyttäneet kaikki perustoiminnot (kuten puhelut ja ääniviestit) ja kehittyneen GPS:n.  Kellon avulla vanhemmat voivat tavoittaa lapsen koulupäivän aikana. Tutkimuksemme mukaan useimmat vanhemmat kokevat tärkeänä sen, että vanhemmat voivat tarpeen mukaan tavoittaa lapsen myös koulusta – ja toisinpäin.

 

Näyttökuva 2022 7 23 kello 16.39.42

Mikä on koulutila?

Koulutila on kiinteä on-off- aika-asetus, joka estää lapsia käyttämästä kelloa määritettyjen aikojen ulkopuolella. Koulutilan ollessa päällä älykello toimii yksinomaan tavallisen kellon tavoin, eivätkä muut toiminnot ole lapsen käytettävissä. Vanhemmat hallitsevat tätä huoltajan sovelluksemme kautta, eivätkä lapset voi laittaa tilaa päälle tai pois itse. Näin kello ei ole häiriö luokkahuoneessa lapsille tai opettajalle. Askelmittari toimii, vaikka koulutila olisi päällä ja innostaa elämään kouluarkea aktiivisemmin. Myös SOS-toiminto toimii myös koulutilassa, jolloin lapsella on aina tarvittaessa mahdollisuus saada yhteys vanhempaan.

 

Näyttökuva 2022 7 23 kello 16.38.27

Entä kamera?

Lasten kuvien julkaisemisessa verkossa on omat riskinsä. Siksi on tärkeää, että lapsilla, joilla on kameralla varustettu matkapuhelin, on myös selkeät rajat kameran käytölle, ja sille missä ja mitä kuvia saa jakaa. Aivan pienimpien lasten voi olla hyvä välttää kameran käyttöä. Niin kauan kuin kello on koulutilassa, kameratoiminto on myös poissa käytöstä. Kuten aiemmin mainittiin, kelloisamme ei ole pääsyä nettiin, joten kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa älykellon kautta ei ole mahdollista. Lisäksi kellolla otettuja kuvia saa jakaa vain ennalta hyväksytyille yhteyshenkilöille, joten älykello on loistava vaihtoehto pienimmille lapsille.

Onnea koulun alkuun!

Koulun alkaminen on jännittävää riippumatta siitä, onko lapsella edessä ensimmäistä koulupäivä vai uuden luokka-asteen aloitus. 

Uusi kouluvuosi on aina jännittävä niin nuorille kuin vanhoillekin – uusi luokka, uudet ystävät, ehkä uusi koulukin.

 

Xplora tuo helpotusta ja iloa uuteen alkuun!

Xplora X6Play

Tutustu Xploran kellopuhelimiin

Xploran kellopuhelimet löydät myös jälleenmyyjiltämme Gigantista, Powerista, Verkkokauppa.comista ja Euronicsiltä.