Puhelin erityislapselle

Isä ja poika tutustuvat yhdessä uuteen Xploran älykelloon.

Vinkkinä perheille – Xplora tuo turvaa erityislapsen arkeen

Täydellinen ensimmäinen puhelin erityislapselle. Norjan Sørumstrand:issa asuva 14-vuotias Sander käyttää Xplora kellopuhelinta tiiviisti osana arkea. Sanderilla on erityistarpeita, joten Xplora tekee hänen elämästään helpompaa ja mahdollistaa turvallisen itsenäistymisen. Yhä usemmat norjalaiset vanhemmat valitsevat lapsilleen turvallisen johdatuksen mobiilimaailmaan. Lähes 60,000 lasta kulkee päivittäin Xplora ranteessaan. 

 

Sander on 14-vuotias, mutta kehityshäiriön takia hänen psyykkinen kehityksen taso vastaa 5–8-vuotiasta lasta. Tästä syystä hän tarvitsee erityistä tukea arkeen. Xploran käyttöliittymä on niin yksinkertainen, että kuka tahansa voi käyttää sitä. Sanderille se on täydellinen, sillä kellopuhelimessa navigointi ja toimintojen käyttäminen on huomattavasti helpompaa, kuin esim. älypuhelimessa, toteaa pojan isä Asgeir.

 

Ensimmäinen puhelin erityislapselle

Pidämme siitä, että lapsi voi olla yhteydessä vain ennalta määriteltyjen yhteystietojen kanssa, kertoo Asgeir. Huoltajien Xplora sovelluksella huoltajat voivat asettaa lapsen yhteystietoihin 20 eri puhelinnumeroa, sekä lisätä yhteystietoihin kuvat. Sander ei osaa vielä lukea, mutta hänellä on mahtavan tarkka muisti. Sen lisäksi että yhteystiedot tunnistaa kuvien avulla, Sander muistaa miltä eri läheisten nimet näyttävät kirjoitettuna.

 

Yhteydenpito Xploralla onnistuu helposti sekä soittaen, että ääniviestien avulla. Lapsen ei siis tarvitse osata lukea ja kirjoittaa pitääkseen yhteyttä läheisiin. Xploran chat toiminnolla voi lisäksi lähettää emojeita, joista vanhemmat saavatkin usein nauttia todellisen emojisateen muodossa. 

Poika tutkii Xplora kellopuhelinta.
Sander tutkii Xplora puhelinta

Lue lisää ja osta puhelin erityislapselle nyt!

 

Xplora sovellus ja Xplora5
Xplora kellopuhelin toimii yhdessä huoltajan sovelluksen kanssa.

Erityistarpeita omaavan lapsen itsevarmuus kehittyy

Kuten useimmat teini-ikäiset, myös Sander haluaa enemmän vapautta ja vastuuta. Hänelle on tärkeää tuntea olevansa muiden kaltainen.Xplora on ollut tähän oiva työkalu, sillä kellopuhelimen ansiosta hän voi soitella läheisille, ulkoilla turvallisesti GPS-ominaisuuksien avulla sekä saa tietynlaista aikaperspektiiviä, kuvailee isä Asgeir.

 

Sander on enimmäkseen kotona vanhempiensa kanssa. Yksi hänen suosikki harrastuksistaan on kuitenkin scoottailu skeittipuistossa. Kun Xplora on ranteessa mukana, ei vanhempien tarvitse hätääntyä, jos lapsi katoaa hetkellisesti näköpiiristä. Lisäksi perheellä on kahdet isovanhemmat, joiden luona Sander rakastaa kyläillä. Sander on ylpeä siitä, että voi itse soittaa isovanhemmille ja sopia seuraavasta vierailusta. Näin lapsi saa kokemuksen siitä, miten hän voi oma-aloitteisesti olla osallisena perheen menojen suunnittelua. Asgeir pitää tätä erityisen arvokkaana ja suosittelee Xploraa erityislapsille osaksi itsenäistymisen harjoittelua.

 

Asioiden hoitaminen itse luo ylpeyden tunnetta ja on merkittävä virstanpylväs lapsen kehityksessä. Perheen isovanhemmat asuvat lähellä, joten Sander on voinut Xploran turvin kulkea matkan mummolaan yksin. Ilman Xploraa ranteessa sekä sen GPS- ja puhelinominaisuuksia tämä ei olisi mahdollista.

 

Askelmittari ja Xploran aktiviteettialusta tukevat fyysistä aktiivisuutta

Monet lapset joilla on kehityshäiriöitä, saattavat olla luonnostaan hyvin passiivisia fyysisen aktiivisuuden suhteen. Xploran askelmittarin kautta on ollut tärkeää ja hyödyllistä seurata lapsen aktiivisuutta, kertoo Asgeir.

 

– Saamme kattavan kuvan siitä, kuinka paljon lapsi liikkuu päivittäin. Näin voimme myös suunnitella tulevaa ja asettaa tavoitteita liikunnan määrän suhteen.

 

Xploran myötä Sanderin itsevarmuus ja rohkeus on kasvanut. Oman puhelimen saaminen on jokaiselle lapselle merkittävä hetki ja vanhempina voimme tehdä fiksuja valintoja, jotta johdatus mobiilimaailmaan sujuisi turvallisesti. 

 

Täydellinen puhelin erityislapselle – Asgeir suosittelee Xploraa

Olipa lapsella psyykkisiä kehityshäiriöitä tai ei, Xplora on täydellinen valinta jokaiselle lapselle. Voit lukea aikaisemmasta postauksesta minkä ikäisille Xplora parhaiten sopii. Maailman ainoa lapsille suunniteltu puhelin tuo turvaa ja antaa lapselle lisää aikaa nauttia lapsuudesta ilman netin vaaroja.

 

– Uskon todella, että Xplora on täydellinen apuväline erityislapsiperheiden arkeen. Rutiinit ovat näissä perheissä erityisen tärkeitä ja Xplora on meillä auttanut niiden ylläpitoa. Erityisen hienoa on ollut seurata Sanderin itsevarmuuden kehittymistä sekä ylpeyden tunnetta. Suosittelemme ehdottomasti Xploraa, lopettaa Asgeir.

 

Lapset ulkona Xplora puhelimet ranteessa

 

 

Seuraa meitä instagramissa pysyäksesi ajan tasalla vinkeistä, uutisista sekä kilpailuista!