Tee lapsesi arjesta turvallisempaa Xploran avulla

Lapsen turvallisuus on kaiken A ja O. Näillä vinkeillä varmistat, että sinun lapsesi arki pysyy mahdollisimman turvallisena.

 

Näyttökuva 2022 7 8 kello 21.07.28

 

Heijastin

Aina siitä puhutaan, mutta silti se niin helposti unohtuu! Päivät pimenevät kovaa vauhtia, mutta se ei estä perheen pienempien leikkejä – ja hyvä niin! Leikistä kannattaa kutenkin tehdä astetta turvallisempaa heijastimien avulla. Varusta lapsesi ainakin yhdellä, mieluummin useammalla heijastimella – tai vaikkapa heijastinliivillä. Heijastimia käyttävät henkilöt voidaan nähdä jopa 600 metrin päästä, kun taas heijastimeton hukkuu täysin pimeään syysiltaan.

Vaikka heijastimen merkitys saattaa tuntua vähäisemmältä hyvin valaistuilla taajama-alueilla, ei sitä kannata hylätä silloinkaan. Erilaiset sääolosuhteet, kuten sumu, sade, tai lumipyry heikentävät näkyvyyttä liikenteessä, ja valot ja muut ärsykkeet voivat vaikuttaa negatiivisesti kuskin havannointikykyyn.

Tee siis naapurustossa leikkivä lapsi näkyväksi  heijastimen avulla.

 

Turvallinen kellopuhelin

 

 Tiesitkö, että älypuhelimia ei ole tarkoitettu lapsille? Suomalaiset vanhemmat hankkivat lapselleen älypuhelin hyvin aikaisin, jopa ennen koulun alkua. Suurin osa älypuhelimen toiminnoista ei ole kuitenkaan suunnattu lapsille.

Älypuhelinta turvallisempi vaihtoehto olisikin lapsille suunnattu ja suunniteltu kellopuhelin. Xplora-kellopuhelimet ovat lapsen ensipuhelimia, joissa ei ole pääsyä nettiin. Kellopuhelimista ei myöskään löydy pelejä, jotka veisivät lapsen huomion leikistä ja liikunnasta. Puhelimeen saa yhteyttä vain vanhempien etukäteen hyväksymistä numeroista, ja huoltaja voi seurata lapsen sijaintia aina GPS:n ja turva-alueiden avulla.

Tutustu tästä uuteen malliimme, XGO3:n. XGO3:sta löytyy entistä tarkempi ja turvallisempi GPS sekä parempi akunkesto. Xploran avulla voit olla lapseesi yhteydessä kun sille on tarve.

 

Opetelkaa yhdessä liikennesäännöt

Ennen kuin lapsi alkaa liikkua yksin, kannattaa vanhemman ja lapsen käydä yhdessä läpi koulumatka ja kodin lähiympäristö. Tuttukin reitti kannattaa kulkea rauhassa, jokaisen risteyksen kohdalla pysähtyen ja sääntöjä muistellen. Tienylityssäännöt on syytä käydä erityisen huolella läpi. Jos lapsella on käytössä älylaitteita, muistuta, että koulumatkoilla niiden täytyy pysyä visusti repussa. Muistuta lasta myös siitä, että pimeällä autoilijat eivät välttämättä aina huomaa tienylittäjiä,

 

Turvallinen pukeutuminen

Säänmukainen pukeutuminen on tärkeää – joskin myös haastavaa välikausien aikana. Panostakaa hyviin kenkiin ja säänkestäviin vaatteisiin. Kunnon vaatteet, kuten esimerkiksi kengät ja sadevaatteet, tekevät ulkoilusta mukavampaa ja turvallisempaa.

 

Sopikaa rajoista 

Silloin tällöin leikki saattaa helposti yltyä erityisen hauskaksi ja jännittäväksi, jolloin kavereiden kanssa olisi kiva lähteä omaa kotipihaa tai -tietä pidemmälle. Tällaisia tilanteita varten lapsen kanssa kannattaa sopia selkeistä rajoista ja alueista, jonne saa vapaasti mennä leikkimään.

Yksi Xploran ominaisuuksista on turva-aluetoiminto, jonka avulla vanhemmat saavat hälytyksen huoltajan sovellukseen silloin, kun lapsi on poistunut tai saapuu ennalta asetetulle turva-alueelle. Tämä auttaa vanhempia seuraamaan lapsen leikkiä pienen matkan päästä, ja antaa lapselle mahdollisuuden itsenäisyyden harjoitteluun ilman huolia.

 

 

Xplora toivottaa kaikille lapsille turvallisia leikkejä!

 

Näyttökuva 2022 9 26 kello 15.54.14