Aseta hälytyksiä – helpota arkea!

Edes meille aikuisille ei ole aina helppoa muistaa kaikkia aikatauluja, projektien deadlineja, lasten harrastuksia tai lukujärjestyksiä. Sovimme viikon aikana monia tapaamisia ja aikatauluja, joten miksi emme saisi apua lapsilta, jotka voivat samalla oppia itse pitämään huolta esimerkiksi omiin harrastuksiin lähtemisestä. Jostakin on kuitenkin aloitettava! Xplora-kellopuhelin hälytyksineen ja muistutustoimintoineen voi helposti auttaa ja tukea näiden arkisten tehtävien muistamista.

Xplora-kellopuhelimeen voi lisätä 20 eri hälytystä, joita voidaan käyttää esimerkiksi muistuttamaan kouluun tai harrastuksiin lähtemisestä, kotitöistä, ruutuajasta tai sitä voidaan käyttää perinteisemmin herätyskellona. Vanhemmat voivat laittaa hälytykseen oman kuvaavan otsikon, joten sitä voi käyttää hyvinkin monipuolisesti.

 

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Erilaisia tapoja hyödyntää Xplora-kellopuhelimen hälytystoimintoa:

 • Lapsi soittaa ja kertoo menevänsä kaverille koulun jälkeen. Voit asettaa lapselle hälytyksen, koska hänen tulee lähteä kotiin.
 • Vaikka lasten harrastukset ovatkin usein joka viikko samaan aikaan, niitä voi olla hankala muistaa ulkoa. Mutta ei enää! Aseta jatkuva muistutus Xplora-kellopuhelimeen, jotta lapsi voi alkaa valmistautua itse lähtöön ja samalla muistuttaa meitä aikuisia, koska tulee lähteä.
 • Jotkut lapset tykkäävät nukkua hieman pidempään, erityisesti kun he kasvavat hieman vanhemmiksi. Aseta hälytys herättämään lapsi oikeaan aikaan aamulla, jotta sinä et saa kaikkea syytä niskoillesi, kun pitää herätä liian aikaisin!
 • Pitääkö teillä olla läksyt tehtynä joka päivä tiettyyn aikaan mennessä? Aseta hälytys oikeaan aikaan muistuttamaan lasta läksyistä.
 • Lapsi saa katsoa TV:tä tai pelata jotain ja sovitte tietyn ruutuajan. Voit asettaa Xplora-kellopuhelimeen hälytyksen, kun ruutuaika on loppu. Kun ruutuaika on ennalta sovittu ja lapsi saa itse huolehtia TV:n katselun lopettamisesta, aiheutuu usein vähemmän konflikteja kuin silloin kun vanhempi tulee yhtäkkiä kertomaan ruutuajan olevan loppu.

Kaikki hälytykset ja muistutukset hälyttävät soittoäänellä paisi silloin, kun kello on asetettu koulutilaan. Koulutilassa kelloon tulee äänetön ilmoitus. Voit myös aktivoida värinätoiminnon itse kellon ääniasetuksista, jolloin kello värisee hälytyksen tullessa.

Tutustu kellopuhelimiimme.

Näin asetat hälytyksen huoltajan sovelluksessa:

 1. Avaa Xplora huoltajan sovellus.
 2. Valitse lapsen profiili.
 3. Valitse “Hälytys” menusta (kelloikoni keskellä aloitusnäkymää)
 4. Valitse ”Uusi hälytys”
 5. Määrittele hälytykselle haluamasi otsikko.
 6. Määritä hälytyksen aika.
 7. Valitse ”toisto” määritelläksesi minä päivinä hälytys on aktiivinen.
 8. Paina ”Tallenna”, tallentaaksesi hälytyksen tiedot ja palataksesi hälytysten päänäkymään.

 

Tiesitkö, että Xploran kellopuhelimissa on myös SOS-toiminto?

Kun pidät kellopuhelimen sivunäppäintä noin kolmen sekunnin ajan pohjassa, SOS-toiminto aktivoituu. Tällöin kello soittaa huoltajalle ja lähettää ilmoituksen huoltajan sovellukseen. Jos lapselle on määritelty sovellukseen useampi huoltaja, kello soittaa huoltajille aakkosjärjestyksessä niin kauan kunnes joku vastaa tai kunnes toiminto lopetetaan.

 

 

Tutustu myös muihin Xploran toimintoihin.

 

Tästä pääset hankkimaan oman kellopuhelimesi: