Kertaa Xploran ominaisuudet

Xplora tunnetaan rakastetuista lapsille suunnitelluista ominaisuuksistaan. Jos kuitenkin ensipuhelimemme on sinulle uusi tuttavuus, löydät tästä blogista kattavan pikakurssin. 

Untitled 1000 × 563 px 2

Puhelut ja viestit

Xplora on ennen kaikkea puhelin. Tutkimusten mukaan lapsille hankitaan älypuhelin yhä aikaisemmin, mutta useimpia vanhempia saattaa askarruttaa älypuhelinten haitalliset ominaisuudet.

Xploran kellopuhelimen avulla lapsi voi pitää yhteyttä läheisiinsä turvallisesti ja luotettavasti, sillä siihen saa yhteyttä vain huoltajan etukäteen hyväksymistä numeroista. Lapsen viestit tulevat suoraan huoltajan lataamaan Xplora-sovellukseen. 

Ääniviestit

Jos kirjoittaminen ei vielä luonnistu, ei hätää! Xploran kellopuhelimella lapsi voi lähettää myös ääniviestejä huoltajalle. Ääniviestitoiminto on suosittu kaikenikäisten käyttäjien keskuudessa. 

Askelmittari

Yksi Xploran kellopuhelimien innostavimmista ominaisuuksista on askelmittari, joka laskee lapsen päivän aikana ottamat askeleet. Lapsi voi hyödyntää keräämiään askelia Xploran omalla maagisella Goplay-alustalla, missä ne muuttuvat kolikoiksi, joiden avulla pieni seikkailija voi huutaa itselleen hauskoja palkintoja. 

 

Nayttokuva 2023 1 8 kello 12.20.12
Xploran mahdollistaa turvallisen leikin ja itsenäisen ulkoilun.

GPS

GPS-toiminnon ansiosta vanhemmat voivat seurata lapsen sijaintia huoltajien sovelluksen kautta. Tämä mahdollistaa itsenäisemmän leikin harjoittelun tai vaikkapa koulumatkojen taittamisen turvallisesti. Lapsen turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Niinpä Xplora täyttää GDPR-vaatimukset, eikä lapsen sijaintia näe huoltajan lisäksi kukaan muu. 

Lue lisää GPS:stä ja turva-alueista.

Koulutila

Kännykät on kielletty monissa kouluissa niiden aiheuttaman häiriön vuoksi. Xploran kellopuhelimen voi kuitenkin asettaa koulupäivän ajaksi koulutilaan, jolloin siihen voi ottaa yhteyttä vain huoltaja. Muuten kellopuhelin toimii tavallisena kellona. Useat opettajat ovat suhtautuneet myönteisesti Xploraan luokkahuoneissa sen uniikkien ominaisuuksien vuoksi, mutta asia kannattaa varmistaa vielä lapsen omasta koulusta. 

Turva-alueet

Huoltaja voi luoda lapselle turva-alueita huoltajan sovelluksessa. Toiminnon kautta huoltaja saa ilmoituksen kun lapsi saapuu tai poistuu turva-alueelta, mikä mahdollistaa huolettomamman leikin tutussa ympäristössä. Turva-alueita voi hyödyntää myös esimerkiksi koulumatkoilla.

Lue lisää GPS:stä ja turva-alueista.

 

Pop up resize 02
Koulutilan ansiosta Xplora muuntautuu opetuksen ajaksi tavalliseksi rannekelloksi.

Hälytykset

Xploran kellopuhelimeen voi helposti asettaa hälytyksiä aina herätyskellosta muistutuksiin. Jos lapsi esimerkiksi valmistautuu kouluunlähtöön aamuisin yksin, hälytys kertoo oikean ajan lähteä kotoa. 

Lue lisää hälytyksistä ja miten asetat ne huoltajan sovelluksessa.

SOS-toiminto

Kellopuhelin tekee SOS-hälytyksen, eli ottaa yhteyden huoltajaan, lapsen painaessa kellon nappia pitkään. Toisin kuin normaalit puhelu- ja viestitoiminnot, SOS-toiminto on käytössä myös koulutilan ollessa päällä. Sitä ei kuitenkaan tule sekoittaa varsinaiseen hätäpuheluun.

Ei pääsyä nettiin tai someen

Internet on täynnä hauskaa ajanvietettä, mutta sisältää myös paljon materiaalia, joka ei sovi lapsille. Tästä johtuen Xploran kellopuhelimissa ei ole pääsyä nettiin tai someen. Haluamme, että lapset pääsevät nauttimaan lapsuudesta niin pitkään kuin mahdollista leikin, luovuuden ja liikunnan kautta! Kun ensipuhelimeksi valitaan älypuhelimen sijaan kellopuhelin, vanhemmat voivat paremmin valvoa, mitä lapsi puuhaa internetissä ja millaista sisältöä hän kuluttaa.

 

poika3
Hyvä lapsuus koostuu liikunnasta, leikistä ja luovasta tekemisestä – ei älypuhelimen pläräämisestä!

 

Jäikö kysymyksiä? Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kaikissa tuotettamme koskevissa asioissa. Voit olla meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta täältä tai chattimme kautta sivuillamme.