Onko kellopuhelimen käyttäminen sallittu koulussa?

Pienen koululaisen elämä koostuu leikeistä, peuhaamisesta ja seikkailuista sekä toisaalta koulun tuomasta vastuusta ja velvollisuuksista. Tavallisen puhelimen ostaminen saattaa tuntua ilmeiseltä ratkaisulta, vaikka älypuhelinten maailma piilee täynnä vaaroja. Alakoulun ensimmäisillä luokilla teini-iän kynnykselle on vielä matkaa ja siksi haluammekin tarjota perheille vaihtoehdon. Jo 700 000 perhettä on valinnut lapselle Xplora kellopuhelimen älypuhelimen sijaan. 

Miten kellopuhelin sitten toimii osana koululaisen arkea?

Koulutila – suunniteltu luokkahuoneeseen

Monet vanhemmat kertovat Xploran pääasiallisena hyötynä kellon ainutlaatuisen suunnittelun. Xplora-kellopuhelimet ovat suunniteltu kommunikaation välineeksi ja tuomaan turvallisuuden tunnetta  koulumatkalla sekä vapaa-ajalla. kellopuhelimissa on koulutila-toiminto, joka muuttaa Xploran kolulupäivän ajaksi tavalliseksi kelloksi! Lapsella ei siis ole pääsyä internetiin, sosiaaliseen mediaan tai peleihin (kuten ei mutenkaan Xplora puhelimella) ja lisäksi kellolla ei ole mahdollista lähettää kuvia tai viestejä kavereille koulutilan ollessa päällä. Näin lapsen keskittymien ei herpaannu oleellisesta, työrauha ei rikkoonnu ja välitunnit kuluvat leikkien ja liikkuen.

Xplora koulutila tyttö

Mikä koulutila?

Koulutila on toiminto, joka estää lapsia käyttämästä Xploran ominaisuuksia määritellyn aikavälin puitteissa. Kellopuhelin toimii siis koulutilassa tuiki tavallisena rannekellona. Sinä vanhempana voit kuitenkin tarvittaessa soittaa lapselle ja seurata lapsen liikkumista kartalla. SOS-napin kautta lapsi voi aina soittaa päähuoltajalle, vaikka puhelin olisi koulutilassa. Vanhemmat voivat asettaa koulutilan alkamis- ja päättymisajat  näppärästi huoltajien Xplora-sovelluksen kautta, eikä lapsi voi itse hallita näitä toimintoja. Voit asettaa useamman kuin yhden koulutilan samalle päivälle ja määrittää valmiiksi koulutilan lapsesi lukujärjestyksen mukaan. Näin kellopuhelin ei häiritse lasta tai muita oppilaita eikä aiheuta harmaita hiuksia opettajille. Tarkemmat ohjeet koulutilan asettamiseen.

 

lapset koulun pihalla

Xplora kysyi asiakkailtaan, miten heidän koulussaan suhtaudutaan älylaitteisiin ja saako kellopuhelin olla koulussa mukana?

Lapset tarvitsevat turvallisen ja rauhallisen oppimisympäristön ja tänä päivänä on jo useita maita, joissa matkapuhelimien käyttö koulussa on täysin kiellettyä. Esimerkiksi Ranskassa älypuhelimet on kielletty kouluissa.  Suomessa kuitenkin, kukin yksittäinen koulu määrittää älylaitteita koskevat säännöt riippuen siitä, mikä toimii parhaiten heidän oppilailleen. Siksi kannustamme kaikkia vanhempia tutustumaan oman lapsen koulusääntöihin. Kuitenkin useimmat suomalaiset koulut ovat kuulleet tai ovat alkaneet tutustua Xploran tuotteisiin ja sen ominaisuuksiin. Kyselyymme vastanneista jopa 80 % totesi, että kellopuhelimen käyttäminen on sallittua heidän lapsensa koulussa. Koulutilan olemassaolo vaikuttaa suuresti siihen, onko Xplora sallittu lapsen ranteessa päivän aikana. Toivomme, että yhä useammat suomalaiset koulut sallivat kellopuhelimien käytön koulussa myös tulevaisuudessa. Kyselyyn vastanneista 98% oli samaa mieltä asiasta!

Entä jos koulu vastaa kielteisesti?

Vaikka monet tuntevat lapsille tarkoitetut Xplora-kellopuhelimen, samaan aikaan on vielä opettajia, jotka eivät tiedä kellopuhelimistamme. Siksi on tärkeää opastaa ja informoida kouluja ja heidän työntekijöitänsä Xploran eduista ja miten se erottuu muista älypuhelimista. Xplora- kellopuhelimissa ei ole internet yhteyttä, sosiaalista mediaa eikä koulutilassa oleva kellopuhelin häiritse työrauhaa. Kokemuksemme keskusteluista suomalaisten vanhempien ja asiakkaidemme kanssa on, että monet niistä kouluista, jotka sanovat ei, eivät myöskään tiedä Koulutilasta tai sen hyödyistä. Olemme kuulleet palautetta myös epätoivoisilta vanhemmilta, joiden lapset eivät saa käyttää Xplora-kellopuhelimia koulussa. Voimme vain yrittää perustella koululle Koulutilan hyötyjä ja pyrkiä ymmärtämään myös koulun kannat asiassa.

Jos koulu kuitenkin päättää olla muuttamatta sääntöjä koskien älylaitteiden käyttöä, on muistettava kellopuhelimen muut hyödyt. Lapsi voi laittaa kellopuhelimen, jossa on koulutuila aktivoituna, reppuun koulupäivän ajaksi ja laittaa uudelleen ranteeseen koulupäivän päättyessä. Kellopuhelinta on mahdollista käyttää koulun ulkopuolella, kuten lapsen vapa-ajan aktiviteeteissa, harrastuksissa tai kavereiden kesken leikkiessä ulkona. Lapsella on vapaus leikkiä ja liikkua tietäen, että vanhemmat voi tavoittaa helposti ja nopeasti. Juuri näitä tilanteita varten Xplora on luotu!

 

Näin Xplora toimii osana kolmosluokkalaisen arkea älypuhelimen rinnalla. Lue kokemukset Puutalobaby blogista.

Turva-alue huoltajien xplora-sovelluksessa

Xplora mukana lapsen ensimmäisellä koulumatkalla

Kolumatkan kulkeminen yksin ilman aikuista on yksi suurista askelista kohti itsenäistymistä. Kun Xplora on matkalla mukana, voit turvallisin mielin säästää omaa aikaasi ja päästää lapsen koulumatkalle osin tai kokonaan itsenäisesti.

  1. Voit seurata lapsen reaaliaikaista sijaintia huoltajien Xplora-sovelluksesta
  2. Puhelin pysyy lapsen ranteessa mukana, eli saat tähän tarvittaessa yhteyden
  3. Lapsen katse pysyy ylhäällä havainnoiden ympäristöä ja liikennettä älypuhelimen tuijotuksen sijaan
  4. Asettamalla turva-alueen kodin ja koulun pihaan, saat ilmoituksen aina kun lapsi saapuu/poistuu määritetyltä alueelta

Huoltajien sovellus on oleellinen osa Xplora kokonaisuutta. Sovelluksessa huoltajat voivat käyttää GPS-ominaisuuksia, aktivoida koulutilan, lisätä uusia yhteystietoja, asettaa hälytyksiä ja  lähettää emojeita ja soittaa, kun leikit ovat vieneet mennessään. Enää ei tarvitse stressata, kun lapsi on yksin ulkona leikkimässä.

Toiveenamme on, että yhteinen ymmärrys kellopuhelimien hyödyistä lisääntyy yhä useammassa koulussa ja lapsiperheessä.

Osta nyt, maksa myöhemmin. Klarna

Osta nyt – maksa myöhemmin.

Me Xploralla olemme suunnitelleet nimenomaan lasten ja lapsiperheiden tarpeisiin soveltuvan puhelimen, jotta sinun ei vanhempana tarvitse stressata lapsen turvallisuudesta, haitallisesta sisällöstä tai puhelimen vaikutuksesta oppimiseen koulussa. Xplora on CE-merkitty ja täyttää kaikki GDPR-vaatimukset. Ostaessasi kellopuhelimen Klarnalla, saat 30 päivää korotonta maksuaikaa.