Xploran 4 vinkkiä rentoutumiseen arjen keskellä

Kesäloma alkaa olemaan enää häilyvä muisto ja syksyn tulo on läsnä. Monissa perheissä arki muuttui kerta heitolla, kun lapsi aloitti koulun. Puhuimme viime blogissamme arjen hektisyydestä, mutta nyt haluamme tuoda kiireelle vastapainoa. Jokainen meistä ansaitsee hetken rentoutumiselle, sillä sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi vaikuttaa kokonaisvaltaiseen jaksamiseen arjessa.

 

Äiti ja lapsi iloisina
Xplora 4 sisältää kaikken, mitä lapsi ensipuhelimeltaan tarvitsee.

80% vanhemmista ei saa tarpeeksi omaa aikaa

Kysyimme Instagramissa seuraajiltamme saavatko he mielestään tarpeeksi hetkiä rentoutumiseen tai oman ajan viettoon. Yli 80% vastaajista vastasi kysymykseen kieltävästi. 😳 Siihen nähden, miten merkittävää ja arvokasta työtä vanhemmat tekevät, vastaus on hurja. Jokainen vanhempi ansaitsisi aikaa rentoutumiseen, sillä se että vanhemmat ottavat omaa aikaa, edistää koko perheen hyvinvointia. 

 

Happy parents, happy kids

 

Nykyään vanhemmat saattavat tarvita omaa aikaa enemmän kuin esimerkiksi isovanhempien sukupolvi. Yhteiskunta on siirtynyt yhteisöllisyydestä yksilöllisyyteen, totesi psykoterapeutti ja Väestöliiton parisuhdetiimin esimies Heli Vaaranen Helsingin Sanomien haasattelussa. Myös avun pyytäminen voi tuntua haastavalta. Teet kuitenkin vain palveluksen itsellesi, jos saat lapset lähetettyä hetkeksi tai vaikka koko päiväksi muualle hoitoon, tai karkaat itse paikalta! Xploran ansiosta lapsiin saa aina helposti yhteyden, jos siltä tuntuu. Voit siis olla rauhallisin mielin ja lapsi itse tietää olevansa vain yhden ääniviestin päässä sinusta. 

 

Lapsi kävelee rantakalliolla Xplora ranteessaan.
Xplora kulkee aina ranteessa mukana. Voit siis olla varma, että saat lapseen yhteyden heti kun tarvitsee. 📸 @susannaheriikka

 

Puhelimet ovat nykyään sekoitus työtä ja viihdettä. Arjessa voi joskus tuntua siltä, ettei edes puhelinta saa katsoa rauhassa ilman, että lapsi kiinnostuu siitä, vaatii huomiota tai liian pitkään jatkunut hiljaisuus enteilee luvattomista leikeistä. 📱 Edes 10 minuuttia Instagramin selailua olisi hetki itselle. Vaikka fyysiset häiriötekijät poistettaisiin, puhelimen ilmoituksiin ponnahtelevat sähköpostit, työasiat ja muut velvoitteet rikkovat  rauhallisen hetken sekunnissa. Joskus voi siis olla tarpeellista jättää puhelin kokonaan pois ja keskittyä rentoutumiseen ilman sitä. 

Mitä sinä teet silloin, kun saat hetken itsellesi?

Oman ajan ei välttämättä tarvitse arjen keskellä tarkoittaa luksus kylpylöitä ja maistelu menu illallisia. Pienetkin hetket ovat merkityksellisiä ja lisäävät hyvinvointia ja onnellisuutta. Kysyimme seuraajiltamme, mitkä ovat heidän suosikki tapoja viettää aikaa yksin. Vastauksiin mahtui jos monenmoista, mikä kertoo myös siitä, miten yksilöllistä tarve omalle ajalle on.

 

Ihmisten vastauksia kysymykseen: mitä teet vapaa-ajallasi
Vastaukset ovat peräisin Instagramista sekä Facebookista.

 

Xploran 4 vinkkiä rentoutumiseen arjen keskellä

 

  1. Älä tunne syyllisyyttä

Jokainen vanhempi ansaitsee aikaa myös itselleen, sillä sinun hyvinvointisi heijastuu suoraan myös lapsiin. 

Olet hyvä vanhempi ja ansaitset tämän.

 

  1. Lapset kyllä pärjäävät

Monille lasten jättäminen hoitoon tai kavereille leikkimään, voi aluksi tuntua jännittävältä. Tässä kohtaa Xplora syöksyy apuun! Voitte helposti olla yhteydessä toisiinne ja lapsella itselläänkin on turvallinen olo, kun hän tietää, että olet vain yhden soiton päässä. Kun stressi lasten pärjäämisestä on poissa, voit nauttia omasta tai ystävien seurasta aivan uudella tasolla. ❤️

 

  1. Pidä kiinni omista harrastuksistasi

Oliko sinulla jokin mieli harrastus ennen lapsien tuloa? Miltä kuulostaisi sen pariin palaaminen 🤩 Säännöllinen harrastus auttaa irrottamaan ajatuksia arjesta. Oli kyse sitten urheilusta tai käsitöistä, flow-tilan saavuttaminen omassa mielipuuhassa on yksi parhaista tunteista, jonka omalla ajallaan voi saavuttaa. Flow-tilaa tutkinut psykologi Mihály Csíkszentmilályin on tutkimustensa perusteella todennut ihmisten olevan onnellisimmillaan juuri tällaisina hetkinä elämässään.

 

  1. Nauti pienistä hetkistä

Ollaksemme realistisia, arjen keskellä oman ajan vietolle ei aina liikene kovin pitkiä aikoja kerrallaan ilman erityisjärjestelyitä. Lyhyessäkin ajassa sinun on kuitenkin mahdollista hengähtää ja ”olla vain itseäsi varten” kuten eräs seuraajamme ihanasti totesi ❤️ Kuuntele esimerkiksi lyhyt mindfullness podcast tai kaivaudu sohvan nurkkaan kahvikuppi kädessä.

Haastamme sinut!

Haluamme haastaa vanhempia ottamaan aikaa itselleen. Jaa kuva omasta hetkestäsi ja tägää meidät. Haasta ystäväsi mukaan hashtagillä #minunhetkeni 🧘🏽‍♀️ Löydät meidät Instagramista sekä Facebookista @xplora.fi ❤️

 

Seuraa meitä 

 

Toivotamme sinulle ihanaa viikkoa! 😊