Xploran aktiviteettialusta – turvallinen digiympäristö lapsille

 

 

Xploran palkittu aktiviteettialusta on täynnä juuri lapsille suunniteltua sisältöä 

Digitaalinen lukutaito on yksi tärkeimmistä nykyajan taidoista ja teknologia tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia niin oppimiseen kuin hauskanpitoon. Vanhempina meidän tehtävämme onkin päättää siitä, miten ja milloin lapset tutustuvat digitaaliseen maailmaan ja mikä heidän suhteensa on teknologiaan. Lasten tulee saada hyödyntää kaikkia mahdollisuuksia, joita nykymaailma tarjoaa.

Alttiina ei-toivotulle sisällölle

Me kaikki haluamme voida olla yhteydessä lapsiimme ja varmistua siitä, että he ovat kunnossa. Mutta kun lapsi saa oman älypuhelimen, vanhemmat eivät ole ainoita, jotka voivat olla häneen yhteydessä. Antamalla älypuhelimen, avaat lapselle pääsyn aivan uuteen maailmaan, jossa hän voi olla yhteydessä keneen tahansa ja olla alttiina kaikelle internetin sisällölle. Vanhempana voit ohjata lasta katsomaan ”oikeita asioita”, mutta ei kestä kauaa, kun lapsi voi altistua jollekin muulle – halusi hän sitä tai ei.

 

Miten sitten voimme edistää lasten digitaalisia taitoja turvallisesti ja varmistaa terveellisen tasapainon online- ja offline-ajan välillä? Tämä sama kysymys on toistunut vanhempien mielessä jo vuosia ja se on nyt tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin.

Ratkaisu on yksinkertainen. Xploran aktiviteettialusta on täydellinen palvelu auttamaan sekä vanhempia että lapsia tutustumaan digitaaliseen maailmaan ja edistämään hyviä ruutuaikatottumuksia. Aktiviteettialustalla ruutuaika voi olla opettavaista ja ennen kaikkea hauskaa!

Turvallinen ympäristö

Tärkeimpänä kaikesta, Xploran aktiviteettialusta on turvallinen ympäristö ilman haitallista sisältöä. Me Xploralla emme usko, että 4-11-vuotiaat lapset ovat valmiita käsittelemään vaaroja ja sisältöjä, joita internet on pullollaan.

Aivan kuten Xplora-kellopuhelin pitää lapsen turvassa tuntemattomien yhteydenotoilta, aktiviteettialusta on turvallinen ympäristö, joka on suunniteltu erityisesti nuoremmille lapsille. Alustalla lapsi ei voi olla yhteydessä tuntemattomien kanssa, jakaa sisältöä kenellekään tai törmätä haitalliseen sisältöön.

Alustalla ei ole mainoksia, ei linkkejä sivuston ulkopuolelle tai automaattisesti toistettavia videoita. Kaikki sisältö, tarinat ja kuvat on tarkkaan valikoitu ja hyväksytty lasten kehityksen parissa työskentelevien asiantuntijoiden toimesta. Aktiviteetit ovat mukaansatempaavia ja riittävän helppoja, että lapsi voi nauttia niistä itsenäisesti. Vanhemmat pysyvät tietoisena siitä mitä lapsi tekee ja kuinka paljon hän ruutuaikaa käyttää kellopuhelimen mukana tulevan huoltajan sovelluksen avulla.

Mikä siis on Xploran aktiviteettialusta?

Xploran aktiviteettialusta on kaikille Xploran aktiivisille asiakkaille ilmainen aktiviteettialusta. Alusta motivoi perheitä liikkumaan enemmän, sillä fyysinen aktiivisuus palkitaan alustalla. Varsinkin viikoittaisen ruutuajan lisääntyessä teknologian kehityksen myötä, lasten riittävä fyysinen aktiivisuus ja ulkoilu on entistä tärkeämpää! Me Xploralla haluamme tarjota vastapainoa paikallaan ruudun ääressä vietetylle ajalle.

 

Haluamme innostaa lapsia liikkumaan ja leikkimään. Tiedämme kuitenkin, että lasten saaminen ulos ja liikkeelle voi toisinaan olla haasteellista. Sää ei esimerkiksi vaikuta houkuttavalta tai sisällä olevat tabletit, pelikonsolit ja muut laitteet vetävät puoleensa. Passiivisuus on meitä kaikkia koskettava haaste. Etenkin koronapandemian aikana lasten aktiiviuustaso on laskenut merkittävästi (Lähde HS). Olet joskus ehkä itsekin joutunut keräämään motivaatiota lenkkipolulle tai kuntosalille lähtemistä varten asettamalla itsellesi palkintoja aktiivisuudesta. Lenkin jälkeen katson vielä yhden jakson uutta sarjaa tai keitän kahvit.

Palkinnot motivoivat liikkumaan

Xploran aktiviteettialustalla lapsi tienaa yhden Xplora-kolikon jokaista 1000 askelta kohden. Kaikissa Xplora-kellopuhelimissa on sisäänrakennettu askelmittari, joka laskee lapsen askelia päivän mittaan. Saatat jopa yllättyä, miten paljon nuo pienet jalat liikkuvat päivän aikana! Alustaan rekisteröidyt lapset liikkuvat tilastojen mukaan yli 20% enemmän, kuin muut Xploraa käyttävät lapset.

tuhat askelta = yksi kolikko

Mihin kolikkoja voi käyttää?

Askelin tienatuilla Xplora-kolikoilla voi osallistua erilaisiin kampanjoihin, pelata pelejä tai ostaa huutokaupasta huikeita tuotepalkintoja. Alustan huutokauppaan lisätään säännöllisesti uusia kohteita, joista lapsi voi tarjota omilla Xplora-kolikoillaan. Mitä suurempi palkinto, sen ahkerammin ja kärsivällisemmin lapsen on säästettävä kolikoita sitä varten. Huoltajan sovellus kerää vanhempien askeleet, joten voitte kerätä kolikoita yhdessä! Huoltajan keräämät kolikot voi lahjoittaa lapselle, jolloin kokonaispotti on suurempi.

Xplora tekee yhteistyötä johtavien elokuva- ja viihdeyhtiöiden kanssa. Vaihtuvia kampanjoita tehdään yhteistyössä mm. lasten uutuus elokuvien kanssa, jolloin kampanjaan osallistuneilla lapsilla on mahdollisuus voittaa spesiaaleja palkintoja!

Xplora goplay motivoi liikkumaan

Rekisteröidy, liiku, voita palkintoja!

Xploran aktiviteettialustaan liittyminen on nopeaa ja yksinkertaista. Tarvitset vain Xplora-kellon sekä käyttäjätunnukset Xploran huoltajan sovellukseen.

Tutustu Aktiviteettialustaan

Eikö teillä vielä ole Xplora kellopuhelinta?

Xploran aktiviteettialusta on ilmainen kaikille Xploran aktiivisille asiakkaille! Vertaile eri malleja ja osta omasi nyt.

Tutustu eroihin eri kellopuhelinmallien välillä