Yksin kotona kesällä

Lapset hyppivät iloisina ulkona

Lasten loma on vihdoin alkamassa ja kesä täynnä mahdollisuuksia on vielä edessäpäin. Vaikka loma tarkoittaa lapsille pitkiä onnellisia päiviä leikkien ja liikkuen, voi se aiheuttaa stressiä vanhemmille. Mitä tehdä, kun itsellä työviikot jatkuvat vielä normaalisti, mutta lapsi on yhtäkkiä lomalla ja yksin kotona? Aktiviteetteja, lastenhoitaja, mitä lapsi syö lounaaksi, voisiko sukulaisille mennä hoitoon, mitä jos jotain sattuu kun olen töissä…?!

Lunasta artikkelin lopusta kesäkampanjan tarjoukset 🌞

Me Xploralla haluamme auttaa perheitä tässä kinkkisessä tilanteessa, jotta tämä kesä voisi olla kaikista paras ja ikimuistoinen. Vaikka lapsi olisi hetkittäisesti yksin kotona kesällä, voi arki sujua turvallisesti ja huoletta. Etenkin syksyn uudet haasteet (koulun aloitus) huomioon ottaen, nyt on oivallinen hetki harjoitella itsenäistymistä. Xplora kellopuhelin tuo mielenrauhaa vanhemmille ja lisää lapsen vapautta. Yhteydenpito onnistuu helposti, sillä Xplora pysyy aina menossa mukana älykellon tavoin. Lapselle itsellekkin tulee turvallinen ja varma olo, kun hän tietää että vanhemman saa tarvittaessa kiinni (ks. Mll artikkeli yksin olosta).

 

Lapsi liukumäessä

Xplora apuna 3 erilaisessa tilanteessa, jossa lapsi on yksin kotona kesällä 

1. Koulun alku häämöttää

Siirtyminen päiväkodista kouluun on yksi lapsuuden merkittävimmistä hetkistä. Päiväkodissa lapsia ja heidän tekemisiään valvotaan hyvin tarkasti. Vaikka siirtymää ensimmäiselle luokalle pyritään tietenkin pehmentämään, joutuvat lapset ottamaan koulumaailmassa huomattavasti aiempaa enemmän vastuuta itsestään. On siis tärkeää, että lapsi itse kokee olevansa valmis tähän vastuuseen. Me Xploralla haluamme tukea tätä tärkeää itsenäistymisen vaihetta tarjoamalla turvallisuuden tunteen sekä itse lapsille, että heidän huoltajilleen.

 

Kun puhelimen käyttöä ja itsenäistä liikkumista aletaan harjoittelemaan jo kesällä, lapselle ehtii kertyä sopivasti itsevarmuutta syksyä ajatellen. Kesällä on hyvin aikaa harjoitella koulureittiä ja syksyn tulevia rutiineja. Erityistä mielenrauhaa meille Xploralla antaa se, että tiedämme että pienillä Xploran käyttäjillä pysyy koulumatkan aikana katse aina ylhäällä ympäristöä havainnoiden. Me aikuiset syyllistymme sen sijaan usein kävelemään kaupungilla nenä kiinni ruudussa.

 

Xplora kellopuhelimeen voi asettaa herätyskellon, eli lapsi voi kesän aikana jo harjoitella itsenäisesti nousemista ja pukemista. Myös eri harrastuksista voi asettaa Xploraan hälytyksen tietyille viikonpäiville, jotta lapsi tietää tulla oikeaan aikaan kotiin.

 

2. Lapset lomalla, aikuiset töissä

Jokainen meistä ei valitettavasti saa nauttia opettajien pitkistä kesälomista. Päiväkodeissa kesähoito usein järjestyy, mutta etenkin koululaiset jäävät oman onnensa nojaan. Osa vanhemmista saattaa valita kesäksi etätyön ja nyt kun säät taas sallivat, kotiin voi saada täydellisen työrauhan, kun lapset voi passittaa ulos leikkimään. Työskentelystä ei tosin tule mitään, jos joudut vähän väliä kurkkimaan ikkunasta missä lapset viilettävät tai huolehtimaan onhan kaikki hyvin. Vaikka olisit fyysisesti paikalla, lasten hyvä pärjätä myös itsenäisesti kotona ja pihapiirissä.

 

Xplora kellopuhelin tuo mielenrauhaa kun lapset ovat itsenäisesti ulkona. Voit asettaa esimerkiksi turva-alueen omaan pihapiiriinne. Saat Xplora sovelluksesta ilmoituksen, jos lapsi poistuu turva-alueelta. Jos näin käy, riittää että soitat lapselle ja kysyt mistä on kyse sen sijaan, että joutuisit itse rynnätä ulos.

 

Xplora helpottaa itsenäistymistä ja takaa toimivan kommunikaation. Xploraan voi asettaa jopa 30 yhteystietoa sen varalle, ettet itse pysty välttämättä työpäivän aikana vastaamaan puhelimeen. Kellopuhelimen hälytykset muistuttavat lasta lounasajasta ja GPS-ominaisuudet tuovat turvaa.

 

3. Lapsi on yksin kotona kesällä ja tarvitsee puhelimen, mutta älypuhelimen hankinta stressaa

Kuulostaako tutulta? Kyselymme mukaan yli 60% vanhemmista on kokenut painetta älypuhelimen hankkimisesta lapselle, vaikka todellisuudessa sen ostamista haluttaisiin lykätä. Xplora toimii loistavana ratkaisuna perheisiin, joissa sujuva yhteydenpito olisi olennainen osa arkea, mutta netin vaaroja ja koukuttavia pelejä ei haluta antaa vielä lapsen takataskuun. 

 

Kellopuhelimen hankkimista älypuhelimen sijaan voi perustella monella eri tavalla tässä niistä olennaisimmat:

 

  1. Älypuhelimet ovat suunniteltu aikuisille. Ei lapsille. 
  2. Lapsen ruutuaikaa ja netin käyttöä voi hallita ja valvoa paremmin, kun nettiin ja peleihin pääsee käsiksi vain kotona perheen yhteisillä laitteilla
  3. Xplora pysyy aina ranteessa mukana, vaikka vauhti kasvaisi ja leikin huuma veisi mennessään. Saat lapseen aina yhteyden.

 

Juttele avoimesti muiden vanhempien kanssa puhelimen hankinnasta, sillä todennäköisesti monet muutkin painivat samojen valintojen kanssa. Lasten silmissä Xplora on vähintään yhtä “cool” kuin älypuhelin ja parhaassa tapauksessa yksi kellopuhelin pihapiirissä saa aikaan positiivisen aallon. 

 

Xplora on aktiivisen lapsen paras ystävä, sillä Goplay alustassa lapsen aktiivisuus palkitaan Xplora kolikoilla. Kolikoilla voi lunastaa huikeita tuotepalkintoja Goplay kaupasta. Kurkaa Goplay kaupan tarjontaan heti! Goplay alusta on täysin ilmainen palvelu, jota pääsee käyttämään kaikki X5 Play ja XGO2 -kellopuhelinten omistajat.

 

Anna lapselle vapautta sekä mahdollisuus nauttia kesästä täysin rinnoin! Kaupan päälle saat itse mielenrauhaa sekä turvallisuuden tunnetta puhelin ja GPS-ominaisuuksien ansiosta. Jos mieleesi tulee kysymyksiä Xplora puhelimeen liittyen, voit aina olla meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta täältä tai verkkosivujemme chatin kautta.

Psst. Kuvan alla kesäkampanjan tarjoukset!

 

Lapset iloisina reput selässä ja Xplorat rantessa kesäloman kynnyksellä

 

Jo joutui armas aika ja… kesäkampanja!

 

Xplora on oleellinen osa lapsiperheen arkea ja lomaa. ✅ Kun luottamus ja turvallisuuden tunne lisääntyvät, koko perhe voi nauttia kesästä täysin rinnoin!  ☀️⛱ Hyödynnä nyt kesäkampanjan tarjous ja anna lapselle turvallinen johdatus mobiilimaailmaan.

Yli 700 000 perhettä on valinnut lapselle Xploran! Meillä on käytössä myös Klarna: osta nyt ja maksa myöhemmin! 🙌

Xplora kesäkampanja x5 play

Xplora kesäkampanja xgo2