Koko perheen mökkiolympialaiset

Lapset juoksevat niityllä

Xplora esittää: ainekset täydelliseen kesäpäivään mökillä tai kotipihassa

Grilli kuumenee, laiturin reuna täyttyy vesileluista ja tunnelma on katossa. Olemme jälleen kasanneet koko perheen mökkiolympialaiset, jotka tuovat eri-ikäiset kesästä nautiskelijat yhteen leikkimielisen hauskanpidon merkeissä. Mökkiolympialaisten lajit soveltuvat hyvin koko perheelle ja hankaluustaso on helposti säädettävissä osallistujien taitotason ja iän mukaan. Koko perheen mökkiolympialaisissa hauskanpito ja yhdessä tekeminen on kaikkein tärkeintä! Olympialaisten järjestäminen ei edes vaadi varsinaista mökkiä, vaan oma kotipiha tai lähipuisto soveltuu kisailuun täydellisesti.

Mökkiolympialaiset voi suorittaa joko yksilöinä tai joukkueissa viestinä.  Jos pelkkä leikkimielinen kisailu ei riitä, pisteitä voi laskea esimerkiksi seuraavasti:

Kierroksen voittaja  = 5 pistettä

Kierroksen toinen sija = 3 pistettä

Kierroksen kolmas sija = 1 piste

Kellopuhelimella lisäboostia aktiiviseen kesänviettoon

Muistakaa pitää Xplorat ranteessa, sillä olympialaisten aikana lapsille kertyy hyvä määrä askelia, jotka voi myöhemmin muuttaa kolikoiksi Xploran Aktiviteettialustalla. Jos perheestänne vielä puuttuu Xplora, kannattaa se kipin kapin tilata joko suoraan omasta verkkokaupastamme tai napata mukaan mökkimatkan varrelta jälleenmyyjältämme – Gigantti, Verkkokauppa.com, Power tai Euronics. Kesälomalaisten kannattaa kerrata Xploran vedenkestävyystiedot ja toimivuus ulkomailla tästä artikkelista. 

Osta nyt!

Koko perheen mökkiolympialaiset

Koko perheen mökkiolympialaiset

Vesi-ilmapallon kuljetus

Valitkaa pihalta tietty matka tai muodostakaa rata, jonka läpi kilpailijan on kuljetettava. Kilpailijat saavat käteensä ruokalusikan, jonka päälle asetetaan vesi-ilmapallo. Voittaja on se, joka selviytyy radasta pudottomatta vesi-ilmapalloa. Kokeneempien kisaajien suorituksen voi myös kellottaa Xploran sekuntikellon avulla – nopein voittakoon!

Tarkkuusheitto

Asettakaa ämpäri tai kori sopivan matkan päähän. Etäisyyttä kannattaa vaihdella kilpailijoiden mukaan, jotta myös isosisarukset ja vanhemmat pääsevät haastamaan itseään. Jokainen osallistuja saa 10 käpyä, jotka yritetään yksi kerrallaan heittää maaliin. Voittajaksi selviytyy tietenkin se, jonka sihti on paras!

Aarrejahti

Pihapiiriin on ennalta piilotettu aarteita. Aarteiksi kelpaavat vaikkapa legopalikat, suklaapatukat tai lelut. Kisaajilla on ennaltamäärätty aika löytää niin monta aarretta kuin mahdollista. Isoimman saaliin kerännyt aarrehaukka on kierroksen voittaja. 

Veden kanto

Jokaisella kisaajalla/joukkueella on oma astia, joka yritetään täyttää vedellä. Vettä voi hakea esim. suoraan järvestä tai erillisestä suuresta sangosta, joka on täytetty valmiiksi. Vettä saa kuljettaa ainoastaan pientä pyyheliinaa käyttäen. Jokainen siis juoksee lähtöviivalta vedenhakupaikalle, kastaa rätin/liinan veteen ja juoksee takaisin puristamaan vedet keräilyastiaan. Voittaja on se, joka saa ensimmäisenä keräilyastiansa täyteen.

Kuninkuuslaji

Onko perheessänne tapana pelata jotakin tiettyä peliä? Olympialaisten viimeiseksi lajiksi voitte valita itsellenne tutun lautapelin, pihapelin, arvuutteluleikin tai muun aktiviteetin. 

Olympialaisten voittaja palkitaan loppuseremoniassa kukkaseppeleellä ja lasillisella kuplivaa. Kesäinen koitos piristää kaikkien juhlapyhää!

Xplora-tiimi toivottaa ihanaa juhannusta kaikille. Ei muuta kuin kisailemaan!

Tytöt Xplora kellot kädessä
Xploran askelmittari pitää kirjaa olympialaisissa kertyneistä askelista.  Aktiviteetti-alustassa lapsi voi huutaa itselleen tuotepalkintoja ja pelejä palkintona aktiivisuudestaan.